VUČIĆ I TAČI: Počinje nova runda dijaloga Beograda i Prištine!

Autor: Republika

Vesti

18.07.2018

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u utorak uveče u Brisel gde će se sutra sastati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem na novoj rundi razgovora o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug/AP/Z.ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić i Hašim Tači

Sastanak kome će priustvovati i šefica EU diplomatije Federika Mogerini, bi trebalo da počne oko 9 časova ujutru i da se završi "rano popodne", saznaje Tanjug u Briselu.

U delegaciji Prištine, ovoga puta očekuju se, osim Tačija, i premijer Ramuš Haradinaj i predsednik parlamenta Kadri Veselji.

U delegaciji Beograda pored predsednika Vučića biće i šef kancelarije za KiM Marko Đurić.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini, koja će biti domaćin ovog sastanka, najavila je da će se na sastanku u sredu "sagledati dosadašnji napredak u razgovorima o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji i isplanirati sledeće korake i sastanke kako bi se osiguralo da se rad između obe strane nastavi intenzivnim tempom".

Prethodna runda razgovora održana je 24. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Zoran

18.07.2018 08:01

Uveren sam da ce nas predsednik uspeti da se izbori sa Albancima.

Bojana

18.07.2018 08:07

Kako bi se nakon ove runde ostvario napredat u dijalogu posrednica Mogerini mora da bude ostrija i odlucnija.

Aleksa

18.07.2018 08:28

NAdam se da ce doci do pomaka i da ce Pristina shvatiti da nije sve radi njihovog statusa vec da je region i buducnost svega u pitanju

Tomislav

18.07.2018 08:31

Nova runda...znači borba za Kosovo... Ne znam kako da pomognem Vučiću a sve bih dala da ovi razgovori prodju mirno i dobro, i da se Kosovo ne preda...