VUČIĆ U MIONICI: DA NAM SPORTSKE HALE BUDU PUNE DECE!

Autor: Tanjug

Vesti

15.07.2018

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na otvaranju sportske hale u Mionici, najmodernije u Zapadnoj Srbiji, da je cilj da ta sala bude prepuna dece i da moramo da gradimo nove hale.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

- Deca će ovde moći da treniraju, da se razviju u sportskom duhu, da hudu šampioni, da nauče kako se sportski gubi - rekao je Vučić i dodao da je u halu uloženo 130 miliona, od čega je 50 miliona izdvojila vladina Kancelarija za javna ulaganja, a ostalo je uložila opština Mionica.

Kako je rekao, nova hala ima FIBA i IHF sertifikate i u njoj će se igrati međunarodne utakmice, a građani tog kraja moći će da navijaju za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

- Hvala vam, ovo nije kraj. Kada sam tri - četiri godine dolazio u Mionicu, malo ko mi je verovao kada sam govorio da ozbiljno i odgovorno radimo i da ćete imati veće plate i penzije. Imaćete pre kraja godine veće plate i penzije, one će se iz godine u godinu poevćavati, javni dug će da pada, a čuvaćemo mir i stabilnost - poručio je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Nemamo dece "za bacanje", upozorio je predsednik i dodao da želi da u Srbiji bude više dece, te da se u tom cilju i sprovode mere populacione politike, koje će biti i pojačane.


- Hoćemo da ova sala bude prepuna dece i da moramo da gradimo nove hale - rekao je Vučić.

Istakao je da je hala u Mionici bila opasnost za prolaznike, da je 1993. godine počela njena izgradnja, ali je ostavljena van svake namene, a da je 2017. pokrenuta je njena izgradnja i renoviranje.
RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Naveo je i da želi da obiđe svako mesto u Mionici, da se više uradi za Vrujce, da “Mišićevi dani” žive bolje nego ranije, da se deci u tom kraju obezbedi budućnost, a za to je, podvlači, potreban naporan rad.

Kako kaže, zadovoljan je kako Mionica radi sa vladom i državom, ali da mora još da se radi, još ulica, da se obezbedi dodatni posao za mlade.

- Za dve - tri godine u Mionici je urađeno više ozbiljnih projekat nego u prethodnih 30 godina. To smo mogli samo uz vas i vašu podršku. Zbog vas, ozbiljnih i odgovornih ljudi, koji ste verovali u rad, a ne u nerad, koji ste verovali onima koji vam nisu obećavali kule i gradove, ali su ispunjavali ono što obećaju - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Naznačio je da bez te podrške građana Srbije ne bismo stigli do Pekinga, Moskve, Londona, Brisela, Vašingtona.. gde predtavlja Srbiju onako kako je predstavlja.


- Sutra idem u Pariz, prekosutra u Brisel, ali mi je važno da pre toga odem Mionicu, Vrnjačku banjo, jer sve što radimo - radimo zbog vas, zbog naše dece - poručio je predsednik Srbije.

Deci je poručio da, šta god ima govorili, nema lakog uspeha, već da se do svega stiže teškim radom.

- Molim vas da radite više, snažnije, da se borite, da nas ucinite ponosnim, da iz ove hale izađu šampioni - zamolio ih predsednik.

Vučić je od domaćina dobio rukometni ders, na kojem piše "VUČIĆ 1" i loptu, koju je predao jednom dečaku da, kako je rekao, još više trenira i bude još bolji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Moderni konzervativac

15.07.2018 19:09

Deca su nasa buducnost, cuvajte ih, bavite se njima, nemojte nikada odustajati od njih! Terajte i da se bave sportom i naukom, sklanjajte ih od losih stvari i uvek uzivajte u njima!

Soldat

15.07.2018 19:18

Svaka cast!

Lina

15.07.2018 19:26

Sve za budućnost naše dece!

Lovac

15.07.2018 19:29

Da se sto vise ovakvih stvari desavaju!!Ovo su stvari za buducnost!