BRIGA NJIH ZA KOSOVO: Jeremić i opozicija formiraju Savez za Srbiju jer hoće da sruše vlast!

Autor: Republika

Vesti

08.07.2018

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, a ključna tačka politike o Kosovu tog Saveza biće, kako je rekao, protivljenje potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN. Iz Srpske napredne stranke oštro su reagovali uz obrazloženje da Jeremić i njegovi saveznici ne mare za Kosovo i Metohiju, već žele da sruše vlast i spreče bilo kakav dogovor.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Vuk Jeremić

Jeremić je na osnivačkoj skupštini odbora njegove stranke rekao da se na pitanju Kosova i Metohije mora povući crvena linija, jer je, kaže, vlast počela da priprema javnost za pristanak na članstvo Kosova u UN.

Uveren je da niko u svetu ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu, dok članstvo u Evropskoj uniji neće biti moguće još dugi niz godina

Reagujući na ove izjave, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić je rekao da Vuk Jeremić i njegovi saveznici Dragan Ðilas i Boško Obradović ne mare za Kosovo i Metohiju, već žele da sruše vlast i spreče bilo kakav dogovor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Đurić

- Njihova jedina želja i cilj je da iz najsebičnijih interesa, veštačkim izazivanjem kriza, sruše demokratski izabranu vlasti u Srbiji i spreče postizanje bilo kakvog dogovora o našoj južnoj pokrajini, koji bi makar delimično zadovoljio srpske državne i nacionalne interese - ocenio je Ðurić, navodi se u saopštenju SNS.

Ðurić je rekao i da je Jeremić svoj osećaj za finese međunarodne politike pokazao kada je na njegov zahtev Međunarodni sud pravde potvrdio legalnost jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, a danas za nastavak svog štetočinskog delovanja dobija debele devizne honorare iz inostranstva.

- Jeremić je javnosti, pre svega, dužan objašnjenje zašto je dobio dvesta hiljada evra od ambasade Katara u Berlinu, a ne daje ga zato što je uhvaćen u nedelu i zato što nije moguće dati nikakvo objašnjenje osim da ih je dobio za svoje političke usluge, a to nisu usluge Srbiji - ukazao je Ðurić.

On je dodao i da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka imaju pet puta veću podršku građana nego svi oni zajedno, i da u Srbiji mogu da na vlast dođu samo ako im građani to dozvole, a to se, kako kaže, nikada neće desiti, jer oni su "simbol neodgovorne, antidržavne i lopovske vladavine".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
mirko

08.07.2018 15:51

Jeremić je svoje ispričao,džabe mu sve narod mu ne veruje.

Zoran

08.07.2018 15:52

Jeremica zanima samo licni interes, ne zanima ga ni narod ni Srbija.

Fudbaler

08.07.2018 16:05

Jeremić svoj osećaj za finese međunarodne politike pokazao kada je na njegov zahtev Međunarodni sud pravde potvrdio legalnost jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, a danas za nastavak svog štetočinskog delovanja dobija debele devizne honorare iz inostranstva. Jeremić je radio na izdaji države.

deni

08.07.2018 16:26

Njihov jedini cilj jeste srusiti akutelnu vlast napuniti dzepobe, a narodu kako Bog i lepa sreca da. Jednom su ovaj narod doveli do propasti tesko da ce svoj pakleni plan sprovesti u delo, njih nije briga za KiM vec je u pitanju licni interes.