(FOTO) OBEZBEDILI BRANIČEVO: Deci sedišta, bajkerima kacige

Autor:

Vesti

08.06.2018

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 100 beba iz Braničevskog okruga odsad će biti bezbednije u automobilima jer ih je Agencija za bezbednost saobraćaja juče častila auto-sedištima.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević dodelju poklone građanima

Mislilo se i na starije, predškolce koji postaju aktivni učesnici u saobraćaju, motoriste, poljoprivrednike i penzionere, kojima su podeljene kacige, rotaciona svetla i retrofluorescentna oprema za pešake.

40 hiljada ljudi poginulo u saobraćaju poslednjih deset godina

Podeljeno je više od 1.000 poklona za sve učesnike u saobraćaju. U pitanju je zajednička akcija agencije, MUP i kompanije "Arriva Litas" iz Požarevca, regionalnog lidera u prevozu putnika, s kojom je juče potpisan sporazum o saradnji.

POKLONI ZA SVE

Jasmina Milošević, direktorka agencije, napomenula je da su saobraćajne nesreće, posle raka, drugi uzrok smrtnosti, zbog čega podizanje stepena bezbednosti mora da bude prioritet.

- Na svaka četiri minuta u svetu strada jedno dete, 50 traktorista godišnje u Srbiji pogine zbog loše signalizacije, a stari najviše stradaju kao pešaci. Svakoj od kategorija smo podelili ono što im je neophodno da budu bezbedni - kaže Miloševićeva.

Saobraćajne nesreće, posle raka, drugi su uzrok smrtnosti, zbog čega podizanje stepena bezbednosti mora da bude prioritet

Jasmina Milošević, direktorka agencije

Bebama sedišta, predškolcima retrofluorescentne majce i trakice, motociklistima kacige, poljoprivrednicima trouglovi za obeležavanje sporih vozila i rotacije, starijima od 65 fluorescentne cegere i majce.

VELIKI IZDATAK

Pokloni su najviše obradovali roditelje kojima su sedišta veliki izdatak.

- Ovim ću značajno uštedeti i mnogo mi znači. Ćerka je sada još mala, ali kada bude napunila četiri meseca, sedište će joj biti neophodno - kaže Gordana Trailović, mama dvomesečne Anje.

50 traktorista godišnje u Srbiji pogine zbog loše signalizacije

Živojinu Nikiću iz Osanice nova signalizacija za traktor omogućiće da duže radi.

- Čim počne da pada mrak, opasno je raditi jer je signalizacija stara, ali sa ovom modernijom ću i to moći - kaže Nikić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading