KARIĆ ME ZAVRNUO ZA PARE: Ristovski prekida snimanje filma o kralju Petru

Autor:

Vesti

24.05.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac i producent Lazar Ristovski posle sedam godina neuspešnog konkurisanja i čekanja da padne prva klapa filma i serije po motivima romana Milovana Vitezovića "Čarape kralja Petra" po svoj prilici biće primoran da ostavi posao na pola! Budžet, koji je nešto manji od dva miliona evra, prema njegovim rečima, ne zaleže za potrebe velike istorijske priče nazvane "Kralj Petar Prvi - U slavu Srbije".

Bogoljub Karić

TROŠAK I ZBOG SCENARIJA

- Čekao sam na ovaj projekat sedam godina i onda pristao na budžet manji nego što bi to bilo realno, samo da bih stvar pokrenuo, da najzad počne da se snima. Sad ispada da je to moja greška, ali radim sa izuzetno odgovornim rediteljem.

Petar (mlađi Ristovski, prim. aut.) je svestan koliko je važna tema kojom se bavimo i ne želimo da sve počne da liči na "Nemanjiće" u onom najgorem smislu - ističe Ristovski, koji se u pomenutom projektu pojavljuje u dvostrukoj ulozi - kao producent i kao nosilac glavne uloge, kralja Petra Prvog.

Imao je, navodi glumac, obećanje mnogih rodoljuba da će rado uskočiti i popraviti skroman budžet, ali do danas od istih nije dobio ni pismo, ni razglednicu.

- Vojska Srbije je najviše pomogla, a ja sam našao jednog sponzora. Mislio sam i da će naši tajkuni da se guraju koji će da pomogne. Isti oni koji se busaju u srpska, patriotska prsa. Karić je jedan od onih koji su obećali da će pomoći, pa do dana-današnjeg ništa - zaključuje Ristovski, koji ne krije razočaranje što su takozvane patriote okrenule leđa priči o velikoj hrabrosti srpskog naroda i to u vreme obeležavanja završetka Velikog rata.

Naša fondacija se trenutno bavi serijalom o "pola veka prve privatne porodične kompanije u komunističkim državama"

Bogoljub Karić

Na pitanje zašto je prvobitni budžet probijen, Ristovski navodi da su pravljeni topovi, šile uniforme.., ali i da je "nova, poboljšana verzija scenarija povećala troškove".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Lazar Ristovski

- Obraćao sam se UO RTS, ali sam odbijen. Sada pišem obrazloženje zbog čega nam je potreban veći budžet i zašto je bitno da "Čarape kralja Petra" budu snimljene - dodaje on.

S druge strane, Bogoljub Karić kratko odgovara da njihova fondacija ima Upravni odbor koji odlučuje u šta će se ulagati.

BOGOLJUB SE BAVI BOGOLJUBOM

- Koliko je meni poznato, naš UO nije dobio zahtev za film našeg velikog glumca i režisera, gospodina Ristovskog. Budžet se svake godine usvaja u novembru za narednu godinu. Za takav film Ministarstvo kulture bi trebalo da obezbedi sredstva - poručuje biznismen i dodaje da se "Karić fondacija" trenutno bavi realizacijom serijala o "pola veka prve privatne porodične kompanije u komunističkim državama", a da će nakon toga uslediti film, pa će "pare Karića biti usmerene na ovaj projekat".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading