PUTINOVA "ČELIČNA LEDI" IMA SRPSKO POREKLO

Autor:

Vesti

25.04.2018

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepa ruskinja sa činom general-majora i armijom obožavalaca širom sveta Natalija Poklonskaja (38), o kojoj svetski mediji pišu da je glavna uzdanica ruskog predsednika Vladimira Putina i njegova "čelična ledi", došla je u Srbiju da, kako kaže, potraži mesto odakle potiču njeni preci i pruži poruku podrške našoj državi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vuče srpske korene: Natalija Poklonskaja

Poslanica dume Rusije Poklonskaja došla je u žižu interesovanja kada je 2014. godine bila postavljena za državnog tužioca Republike Krim i kada su mediji u prvi plan počeli da ističu njene fizičke atribute. Globalna histerija za njom je išla do te mere da su u Japanu fanovi osnovali pokret Natalijeti i dali joj nadimak "slatka tužiteljka".

Natalijina poseta Srbiji je njena prva zvanična poseta nekoj državi, a počela je sastankom sa članovima Odbora za dijasporu i Srbe u regionu sa kojima je razgovarala o poboljšanju uslova i viznim olakšicama za srpske državljane koji rade u Rusiji. Nakon sastanka ona je izjavila da je Beograd izabrala zato što u njenim venama teče srpska krv.

Poklonskaja: Znam da su moji preci otišli iz Srbije uoči Prvog svetskog rata i da ih je car Nikolaj Drugi prihvatio

- Znam da su moji preci otišli iz Srbije uoči početka Prvog svetskog rata i da ih je car Nikolaj Drugi prihvatio. Ne znam ime mesta iz koga potiču, ali ću se potruditi da to otkrijem. Mogu vam reći da Rusija, u ime bratskih veza i istorijskog prijateljstva, nikome neće dozvoliti da vređa Srbiju. Baš kao što se veliki car Nikolaj Drugi zauzeo za Srbiju u ratu 1914. i 1915. godine, tako vas i sada podržavamo - poručila je Poklonskaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading