UPRKOS SUDSKOJ ZABRANI: Nemačka vlada želi da deportuje bivšeg telohranitelja BIN LADENA!

Autor: Tanjug

Svet

25.04.2018

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka vlada saopštila je da, uprkos sudskoj zabrani, nastoji da u Tunis deportuje bivšeg telohranitelja ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena, koji već godinama mirno sa porodicom živi u Bohumu i prima socijalnu pomoć.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemci žele da deportuju bivšeg telohranitelja Bin Ladena

Slučaj Samija A. čije puno ime nije objavljeno, izazvao je žestoke kritike javnosti u Nemačkoj pošto je otkriveno da prima mesečno socijalnu pomoć u visini od 1.168 evra.

Odgovarajući na upit partije Alternativa za Nemačku, vlada pokrajine Severna Rajna-Vestfalija navela je da Sami A. (42) ne može da bude deportovan, jer bi u Tunisu mogao da bude izložen torturi, prenosi AP.

Tunišanin Sami A. od 1997. godine živi u Nemačkoj i važi za opasnu osobu koja je pod stalnom prismotrom i svakodnevno mora da se javlja policiji.

Gradske vlasti u Bohumu u nekoliko navrata pokušale da ukinu boravišnu dozvolu Samiju A, ali je svaki put odluka morala da bude povučena zbog presude u korist tuniškog državljanina koji je u međuvremenu dobio četvero dece.

Nemačka sada traži diplomatske garancije Tunisa da on neće biti mučen, ali one još nisu stigle u Berlin.

Portparol saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Haral Najmans rekao je "ima pokušaja da se bivši telohranitelj Bin Ladena deportuje" i da će nadležne snage ispititai taj slučaj uskoro.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading