ANTIĆ DANAS I SUTRA NA "BERLINSKOM DIJALOGU"

Autor: Republika

Vesti

17.04.2018

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić na poziv nemačkog ministra ekonomskih poslova i energetike Petera Altmajera i državnog ministra u Federalnom Ministarstvu spoljnih poslova Nilsa Anena, učestvuje danas na "Berlinskom dijalogu na temu tranzicije u oblasti energetike". Skup se, u organizaciji Federalne vlade Nemačke, održava danas i sutra, na nivou ministara energetike i spoljnih poslova.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Antić

Na marginama dijaloga, ministar Antić u Berlinu ima niz bilateralnih susreta kako sa kolegama iz drugih država, tako i sa predstavnicima nemačkih kompanija koje već posluju u Srbiji, ali i onih koje su zainteresovane za investiranje na našem tržištu.

Berlinski dijalog je međunarodna platforma koja, pored visokih zvaničnika zemalja učesnica, okuplja privatni i javni sektor i omogućava razgovore o održivim konceptima za započetu transformaciju energetskog sektora.

U Berlinu će na dijalogu biti oko 2000 učesnika kao što su generalni i izvršni direktori, menadžeri, rukovodioci odeljenja iz više od 90 zemalja, kako bi razgovarali o načinima na koje nacionalne vlade i zainteresovani učesnici iz energetskog sektora mogu da doprinesu ispunjenju ambicioznih ciljeva definisanih Pariskim sporazumom i Agendom do 2030.godine.

Pored dvodnevnog programa konferencije, učesnici imaju priliku da se priključe i događajima u okviru Berlinske nedelje energetike od 16 – 20 aprila, sa ciljem da se razgovori o energetskoj tranziciji prošire na srodne teme i omoguće bolji uvid u perspektivu o tehnologijama, iskustvima i poslovnoj praksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading