U NAREDNA DVA SATA STIŽU PLJUSKOVI: Najnovije upozorenje RHMZ

Autor:

Vesti

10.06.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je na području cele Srbije upaljen meteoalarm, pri čemu je u većini zemlje na snazi žuto upozorenje

U NAREDNA DVA SATA STIŽU PLJUSKOVI: Najnovije upozorenje RHMZ

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da će narednih dana vreme u centralnoj i istočnoj Srbiji biti promenljivo i nestabilno, sa mogućim lokalnim pljuskovima, grmljavinom i jakim vetrom. Ono što je posebno zanimljivo jeste najava meteorologa Ivana Ristića da saharski pesak može uticati na padavine u Srbiji. Kako je Ristić objasnio za "Blic", prisustvo saharskog peska iznad Srbije moglo bi dovesti do prljave kiše koja će padati u narednim danima.

Danas je na području cele Srbije upaljen meteoalarm, pri čemu je u većini zemlje na snazi žuto upozorenje, dok je za tri dela Srbije proglašeno narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura. Međutim, meteorolog amater Marko Čubrilo najavljuje da će temperatura u četvrtak pasti za čak 10 stepeni u odnosu na prethodne dane, donoseći vrlo nestabilno i osetno svežije vreme uz česte grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode.

Prema najavama RHMZ-a, od ponedeljka do petka očekuje se promenljivo i nestabilno vreme, posebno u utorak, sredu i četvrtak. Tokom ovih dana mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, kao i kratkotrajna pojava grada i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova.

Sve u svemu, Srbiju očekuje period nestabilnog vremena sa promenljivim temperaturama i mogućnošću lokalnih nepogoda, a dodatni faktor koji treba imati u vidu jeste prisustvo saharskog peska koji bi mogao uticati na kvalitet padavina. Ostanite informisani o vremenskim prilikama i preduzmite neophodne mere opreza tokom narednih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading