"SIN MI UMALO NIJE NAGAZIO NA RUČNU BOMBU": Otac petoro dece opisao dramu koju je doživeo kad mu je u dvorište ubačena eksplozivna naprava!

Autor:

Vesti

26.05.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos svim izazovima, porodica odlučuje da ostane na svom imanju na Kosovu i Metohiji, okružena albanskim komšijama.

"SIN MI UMALO NIJE NAGAZIO NA RUČNU BOMBU": Otac petoro dece opisao dramu koju je doživeo kad mu je u dvorište ubačena eksplozivna naprava!

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ dr, Profimedia

Pretnja bombom

Otac petoro dece, Ivica Đuzić, u selu Mogila kod Vitine na Kosovu i Metohiji, objasnio je kako je njegov sin Boban (20) umalo nagazio ručnu bombu koja je bila bačena u njihovo dvorište.

Iako se pretpostavlja da je bomba postavljena ranije, srećom, nije eksplodirala. Takođe, ovo nije prvi put da je porodica Đuzić bila meta napada - pre godinu dana, Boban je napadnut nožem od strane lokalnih Albanaca. Ipak, uprkos svim izazovima, porodica odlučuje da ostane na svom imanju, okružena albanskim komšijama.

Brali smo detelinu i sin Boban (20) umalo nije nagazilo ručnu bombu. Ona je možda postavljena i ranije, ali hvala Bogu nije eksplodirala, već je ostala u zemlji. U selu ima više od pedesetak srpskih i daleko više Albanskih kuća, ali ja jednostavno želim da ostanem u svom domu i na svom imanju – dodaje Ivica koji osim od socijalne pomoći živi i od poljoprivrede.

Zabrinutost i reakcija vlasti

I dok objašnjavaju da je reč o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor Kosova i Metohije, iz Kancelarije za KiM ističu da Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe.

- Srpski narod na KiM je preživeo u istoriji i teža iskušenja od instruisanih provokacija Aljbina Kurtija, pa će opstati na svojim vekovnim ognjištima - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Republika/Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading