MEĐUNARODNI DAN NESTALE DECE POSVEĆEN DANKI ILIĆ!

Autor:

Vesti

25.05.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

CNZD će obeležiti Međunarodni dan nestale dece u prostorijama tog centra u Novom Sadu.

MEĐUNARODNI DAN NESTALE DECE POSVEĆEN DANKI ILIĆ!

Foto: Društvene mreže

Danas se obeležava Međunarodni dan nestale dece, a Centar za nestalu i zlostavljanu decu (CNZD) posvećuje ovaj dan dvogodišnjoj devojčici Danki Ilić iz Bora.

- Mala Danka nestala je 26. marta ove godine, a nakon višednevne obsežne potrage saopšteno je da je devojčica ubijena, ali njeno telo još nije pronađeno - izjavila je danas predstavnica tog centra Katarina Stevanović.


Stevanovićeva je istakla za Tanjug da trenutak zaborava na nestale osobe nastupa kada prestane da se priča u javnosti o njima, ali da porodice nikada to ne zaboravljaju.

- Za porodice je to prosto nešto što ih obeležava čitavog života i jako je važno da im pružamo podršku i da ne prestajemo da pričamo o tome kako bismo mogli da nastavimo da gajimo nadu da će ta deca biti pronađena - rekla je Stevanovićeva. Ona je dodala da je jako važno da se pronađu sva nestala deca, da ne prestanemo da razgovaramo o tome i da dižemo svest javnosti o tome koliko je ovo važan problem, ali i da radimo naravno i na prevenciji kako između ostalog do toga ne bi ni došlo.

Obeležavanje Međunarodnog dana nestale dece

CNZD će obeležiti Međunarodni dan nestale dece u prostorijama tog centra u Novom Sadu.

- Program će izgledati tako što ćemo na početku podeliti bedževe i majice sa našim sloganom, koji kaže da mi i dalje gajimo nadu, a nakon toga ćemo imati kratak kulturno-umetnički program - rekla je Stevanovićeva i dodala da će obeležavanje početi danas u 10 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading