APRILSKI SNEG STVORIO HAOS NA KOPAONIKU I PEŠTERU! Poslata teška mehanizacija na teren

Autor:

Vesti

21.04.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan aprilski sneg na Pešteru i Kopaoniku.

APRILSKI SNEG STVORIO HAOS NA KOPAONIKU I PEŠTERU! Poslata teška mehanizacija na teren

Foto: RINA

Meštane na Pešteru i Kopaoniku iznenadio je jak aprilski sneg, koji je za kratko vreme formirao beli pokrivač visine do 15 centimetara u pojedinim selima. Jaka kiša prešla je u sneg, što je izazvalo izazovne uslove za vozače.

Nadležne ekipe već na terenu

Nadležne ekipe preduzeća Novi Pazar - put već su na terenu, spremne da reaguju i očiste puteve kako bi omogućile normalno odvijanje saobraćaja.

- Mi smo u pripravnosti i pratimo vremensku prognozu i shodno tome se i ponašamo. Uveli smo dežurstva na Pešterskoj visoravni i na Kopaoniku, poslati su kamioni kako bi putevi bili čisti i kako ne bi došlo do neke neželjene situacije. Na Pešteru je angažovan jedan kamion sa svom opremom, ali nije bilo potrebe za posipanjem soli po kolovozu, jer se sneg nije zadržavao. Takodje mehanizacija je poslata i na Kopaonik gde se posipaju agregati neohodni - kazao je za RINU, Senad Ibragić iz preduzeća "Novi Pazar put".

Republika

Foto: RINA

Sneg

Apeluju na sve vozače da budu na oprezu zbog moguće pojave poledice, posebno ukoliko putuju ka ovim pravcima.

- Večeras ponovo najavljuju zahladjenje, zbog čega savetujemo povećani oprez svim vozačima, na prevojima može doći do stvaranje leda i neželjenih situacija. Opreznost mora biti makimalna imajući uvidu da je sada kraj aprila, a da zimski pneutmatici nisu neohodni - istakao je Ibragić.

Neobičan aprilski sneg i na Žabljaku


Uprkos tome što je zima bila neuobičajeno blaga, Žabljak je dočekao drugi snežni talas u aprilu. Ovaj neobičan, ali dobro poznat prizor za meštane, obradovao je ljubitelje zimskih aktivnosti, ali i doneo sa sobom opomenu za vozače kao i za vozače u Srbiji.

- Ovo je prva zima gde snega nije bilo skoro nikako, temperature se prethodnih dana bile visoke tako da nas je sneg ipak iznenadio. Na seoskom području ima ga oko 15, a na gradskom oko 10 centimetara. Veje satima, i još uvek nestaje pa je pitanje koliki će napadati. Ranijih godina je u aprilu znalo da padne i do metar snega na Žabljaku, a u maju čak do pola metra. Velika je nadmorska visina ovde kod nas- rekao je za RINU Radovan Čepić iz durmitorskog sela Uskoci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading