ZAR I TO MOŽE DA SE DOGODI? Prevoz iznenada zaustavljen u čitavom gradu na TRI MINUTA, a razlog će vas zapanjiti

Autor:

Svet

21.04.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad to više nije mogao da trpi

ZAR I TO MOŽE DA SE DOGODI? Prevoz iznenada zaustavljen u čitavom gradu na TRI MINUTA, a razlog će vas zapanjiti

Foto: pixabay.com

Vozovi, metro, ​​tramvaji, gradski autobusi i regionalni prevoz širom Holandije stajali su tri minuta u subotu u 22.30 časova u okviru podrške radnicima javnog prevoza koji se redovno suočavaju sa nasiljem.

Prodavnice na stanicama su, takođe, zatvorile svoja vrata u demonstracijama protiv agresivnog i nasilničkog ponašanja, preneo je NL Tajms.

Neposredan povod za protest bio je atak na konduktera prošle subote, koga je napala grupa mladih u vozu između Delfta i Haga.

Napadnut je i mašinovođa. Za holandsku nacionalnu železnicu (NS), to je bio trenutak da se pošalje signal da se to ne može nastaviti.

Portparol holandske nacionalne železnice rekao je da svi vozovi u Holandiji stajali tri minuta i da je poziv na protest uspeo.

"Putnici s kojima sam razgovarao imaju mnogo razumevanja za protest. Mi to vidimo kao podršku", rekao je on.

Posle višegodišnjih upozorenja o putnicima koji napadaju radnike, sindikati i drugi prevoznici pridružili su se protestu NS. Lider najvećeg železničkog sindikata VVMC bio je prisutan na stanici u Groningenu.

Tu se okupila grupa od 15-ak zaposlenih, od kojih mnogi nisu bili na dužnosti i koji su se obratili putnicima. Tokom protesta svi putnici NS čuli su prenos u kojem zaposleni govore o agresiji na železničare.

"Budite ljubazni jedni prema drugima i prema nama", zaključili su u poruci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading