DA LI JE OVO REALNO? Žena odlučila da vozi trotoarom, jer ne može da čeka - pešaci joj se sklanjaju dok ona jurca! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.04.2024

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahata vožnja jedne žene, šokirala je korisnike društvenih mreža!

DA LI JE OVO REALNO? Žena odlučila da vozi trotoarom, jer ne može da čeka - pešaci joj se sklanjaju dok ona jurca! (VIDEO)

Foto: instagram/printscreen/nishnocu_oficijalni

Neverovatan snimak koji je objavljen na društvenoj mreži Instagram, na profilu "
nishnocu_oficijalni", prikazuje vozača koji se bahato ponaša na ulicama Niša.

Naime, na video-zapisu se vidi kako vozač, umesto da sačeka komunalce da završe svoj posao, odlučuje da ih obiđe vozeći se trotoarom

- Ma ko će be čeka, si normalan - uz tu rečenicu objavljen je snimak nestrpljivog vozača.

Ne razmišljajući o pešacima, koji su se u strahu sklanjali sa trotoara kako bi je propustili, ona je projurila niz ulicu.
 

Vožnja trotoarom je postala sve češća pojava u urbanim sredinama širom sveta. Ovaj trend je posebno izražen u gradovima sa gustim saobraćajem, gde vozači pokušavaju da izbegnu gužvu na putevima. Međutim, ovo ponašanje predstavlja ozbiljnu pretnju za pešake i stvara niz problema u gradskom saobraćaju.


Kretanje vozila po trotoarima povećava rizik od saobraćajnih nesreća, posebno za pešake i bicikliste. Trotoari su namenjeni isključivo pešacima i njihova vožnja od strane motornih vozila dovodi do ugrožavanja bezbednosti pešaka, naročito dece i starijih osoba.

Pored ugrožavanja života pešaka, vožnja po trotoarima takođe dovodi do oštećenja infrastrukture. Teška vozila mogu da oštete ivičnjake, trotoarske ploče i zelene površine duž trotoara, što dodatno opterećuje gradski budžet za održavanje.

Prisustvo vozila na trotoarima stvara neprijatnosti za pešake koji se osećaju nesigurno i ugroženo. Ovo može dovesti do smanjenja korišćenja javnih pešačkih prostora, što nije u skladu sa ciljevima održivog razvoja urbanog okruženja.

Vožnja po trotoarima takođe povećava zagađenje vazduha u urbanim sredinama. Korišćenje motornih vozila na mestima gde to nije dozvoljeno dovodi do povećane emisije štetnih gasova i čestica, što negativno utiče na kvalitet vazduha i zdravlje građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading