Izgradnja prvog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u okviru projekta Čista Srbija

Autor:

Vesti

19.03.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postrojenje će prečišćavati otpadne vode sa teritorije cele opštine Svrljig, a kapacitet postrojenja je 7000 ekvivalentnih stanovnika.

Izgradnja prvog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u okviru projekta Čista Srbija

Foto: Millennium Team

Kompanija Millennium Team prva je počela sa radovima na izvođenju građevinsko konstruktivnih radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u okviru celokupnog projekta Čista Srbija u Republici Srbiji.

Novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda gradi se u opštini Svrljig, čime će se rešiti jedan od najvažnijih ekoloških i urbanih problema današnjice, a kojim će se reka Svrljiški Timok očuvati, kao i životna sredina.

Foto: Millennium Team

Izgradnja postrojenja za prečišćenje otpadnih voda

Postrojenje će prečišćavati otpadne vode sa teritorije cele opštine Svrljig, a kapacitet postrojenja je 7000 ekvivalentnih stanovnika. Pečišćavanje otpadnih voda vršiće se po poslednjim evropskim standardima, nakon čega će se u reku Svrljiški Timok ispustiti potpuno čista voda.

Postrojenje će biti SBR Tehnologije i u okviru njega naći će se 2 SBR Reaktora, egalizacioni bazen, rezervoar za višak mulja, upravna zgrada, tehnički objekat, pristupne saobraćajnice i drugi objekti koji će činiti celinu postrojenja.

Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja ove godine, što je u skladu sa planiranim i ugovorenim rokom. Paralelno sa radovima na novom postrojenju, Millennium Team u Svrljigu privodi kraju izvođenje radova na novoj kanalizacionoj mreži.

Projekat Čista Srbija sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a finansira Republika Srbija. Millennium Team u saradnji sa kineskom kompanijom CRBC u okviru projekta Čista Srbija, projektuje i izvodi radove u četiri grada Kučevu, Vranju, Svrljigu i Varvarinu.

Manje od 60% stanovništa naše zemlje trenutno je priključeno na kanalizacioni sistem, pri čemu se manje od 10% kanalisanih otpadnih voda prečišćava na postrojenjima. Ovaj problem rešiće se implementacijom ovog projekta, čime će se povećati nivo izgrađenosti kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading