STEFANOVIĆ ODRŽAO PREDAVANJE NA VOJNOJ AKADEMIJI

Autor: Tanjug

Vesti

28.03.2018

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija ima stalnu i intenzivnu saradnju sa drugim zemljama, klasičnu kroz Interpol, Europol i SELEC, i bilateralnu sa velikim brojem država, i nastaviće posvećeno da radi na sprečavanju svih potencijalnih terorističkih delovanja", poručio je danas ministar unutrašnih poslova Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: Republika
Održao predavanje: Nebojša Stefanović

Ministar je na predavanju u Vojnoj akademiji istakao da je za efikasan odgovor na pretnje od terorizma neophodna je dobra koordinacija državnih organa, njihovo snaženje i povezanost, kao i čvrsta međunarodna saradnja, jer bez razmene informacija bezbednosnih službi nije moguć efikasan odgovor na pretnje od terorizma.

Regionalna saradnja

- Poseban akcenat je i na regionalnoj saradnji, jer razmena informacija i pravovremeno reagovanje mogu da spasu živote, podvukao je Stefanović - saopštio MUP.

Kao primer je naveo dobru saradnju i razmenu informacija između graničnih policija tokom migrantske krize. 

- Upravo su dobra saradnja graničnih policija i razmena informacija o osobama koja mogu biti nosioci rizika dovele do toga da od 2015. godine do danas na teritoriji Srbije nema značajnijih krivičnih dela počinjenih od strane migranata ili nad njima - rekao je Stefanović, a saopštio MUP.

Takođe, rekao je da je od 2015. godine kroz Srbiju prošlo 1,5 miliona ljudi, a zahvaljujući naporu i radu bezbednosnih službi građani nisu osetili bilo kakvu vrstu nesigurnosti.

Narkotrafiking

Stefanović je dodao i da se novac za finansiranje terorizma neretko obezbeđuje kroz kriminalno delovanje, uglavnom kroz narkotrafiking.

Služba za borbu protiv terorizma i ekstremizma i druge službe bezbednosti prate sve događaje i pojave koji mogu biti povezani sa radikalizacijom i ekstremizmom, rekao je ministar.

- Trudimo se da u korenu sasečemo i preventivnim delovanjem sprečimo nastajanje terorističkih ćelija koje bi eventualno mogle da izazovu bio kakvu vrstu ugrožavanja bezbednosti naših građana - rekao je Stefanović u predavanju "Suprotstavljanje ekstremizmu i terorizmu kao važan segment politike nacionalne bezbednosti Srbije", koji je održao na Vojnoj akademiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
robinhude84

28.03.2018 15:48

Srbija zeli mirnim i razumnim putem da resava probleme!

Bole

28.03.2018 15:56

Sad moramo biti jedinstveni, vojska i policija moraju uvek biti maksimalno spremni.

kontesanera

28.03.2018 15:58

Srbija je pokazala da na svakom polju je spremna za saradnju sa državama u regionu.

Veroljub

28.03.2018 16:04

Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu. Ceo svet poštuje mirovnu politiku Vučića.