"OČEKUJEM DA OVE GODINE ZAISTA KRENEMO DA RADIMO" Premijerka Brnabić o izmeštanju pruge iz Niša

Autor:

Vesti

19.02.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglasila je da je krajnje vreme da se krene sa izmeštanjem pruge, te da će zajedno sa ministrom Vesićem raditi na tome da se projekat što pre pokrene.

"OČEKUJEM DA OVE GODINE ZAISTA KRENEMO DA RADIMO" Premijerka Brnabić o izmeštanju pruge iz Niša

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje početak izmeštanja pruge iz Niša ove godine. Ona je istakla da je već razgovarala sa resornim ministrom o ovoj temi i da očekuje konkretne korake u realizaciji projekta. Takođe, naglasila je da je krajnje vreme da se krene sa izmeštanjem pruge, te da će zajedno sa ministrom Vesićem raditi na tome da se projekat što pre pokrene.

- Sada kako smo krenuli (prugu) Niš-Dimitrovgrad, (pruga) Niš-Brestovac se već radi, krajnje vreme da krenemo i sa izmeštanjem pruge. Videću sa ministrom (Goranom) Vesićem, razgovarali smo o tom projektu na Savetu za BDP, ali očekujem da ove godine zaista to krenemo da radimo - izjavila je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara o izmeštanju pruge, nakon ceremonije polaganja kamena temeljca povodom početka radova na fazi 2 Naučno - tehnološkog parka u Nišu.

Na pitanje novinara o eventualnim novim informacijama vezanim za trovanje u fabrici kompanije Magna, Brnabićeva je istakla da inspekcija obavlja svoj posao i da će se sastati sa rukovodstvom kompanije kako bi dobila detaljnije informacije o napretku analize događaja. Ona je izrazila zadovoljstvo što je problem rešen, omogućavajući radnicima da bezbedno nastave sa radom, što je, kako je naglasila, uvek na prvom mestu. Takođe, istakla je važnost nastavka proizvodnje zbog očuvanja radnih mesta.

- Drago mi je što smo rešili problem, u smislu da može da se nastavi posao, da ti ljudi mogu da nastave da rade, da su potpuno bezbedni, što je uvek na prvom mestu. Ali naravno i da može da se nastavi proizvodnja, zato što je to važno zbog radnih mesta - zaključila je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (20)

Loading
Tole

19.02.2024 17:21

Srbiju nastavlja niz kapitalnih investicija koje prate privredni i ekonomski rast.

Aca

19.02.2024 17:52

Srbija gradi zeleznice, autoputeve i ivestira u sve oblasti.

Ana

19.02.2024 18:18

Sve što možemo danas da uradimo netreba za sutra da ostavljamo. Sve planove koje su zacrtali biče urađeni, ja verujem u to.

Sanja

19.02.2024 18:28

Očekujem pozitivne promene jer se napokon kreće s izmeštanjem pruge. Hvala na odlučnosti i posvećenosti ka poboljšanju gradskog okruženja.