ŠTA SE ZAPRAVO DESILO NA AERODROMU "NIKOLA TESLA": Sproveden hitan inspekcijski nadzor

Autor:

Vesti

22.01.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom nadzora su uzete izjave od zaposlenih u Belgrade Airport, nakon čega je utvrđeno da je došlo do propusta osoblja zemaljskog opsluživanja.

ŠTA SE ZAPRAVO DESILO NA AERODROMU "NIKOLA TESLA": Sproveden hitan inspekcijski nadzor

Foto: Tanjug

Aerodrom Nikola Tesla

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, kao nadležno regulatorno i nadzorno telo u oblasti vazdušnog saobraćaja u Republici Srbiji, obaveštava javnost o nizu preduzetih mera u cilju utvrđivanja nastale greške u obaveznom toku putnika na aerodromskom teminalu aerodroma Nikola Tesla Beograd, u nedelju 21.1.2024. godine, navode iz direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

U okviru ovih procedura, inspektori Direktorata su po hitnom postupku sproveli vanredni inspekcijski nadzor, tokom kojeg su uzete izjave od zaposlenih u Belgrade Airport, nakon čega je utvrđeno da je došlo do propusta osoblja zemaljskog opsluživanja.

Direktorat civilnog vazhiplovstva RS će i tokom današnjeg dana, nastaviti inspekcijski nadzor u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do događaja, i u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju preduzeti odgovarajuće mere prema operateru aerodroma Belgrade Airport i svim odgovornim licima.

Da podsetimo, na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" sinoć su obustavljeni letovi na 4 sata, nakon što je oko 17 sati u tranzitnoj zoni došlo do mešanja putnika koji su doputovali iz Severne Makedonije sa putnicima koji su krenuli ka destinacijama u Evropsku uniju, a na kojima je prethodno izvršena pasoška kontrola.

Četiri sata na aerodromu nije bilo poletanja, a kako je navelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, do mešanja putnika je došlo zbog greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Saobraćaj na beogradskom aerodromu je od 21.15 časova normalizovan u najvećoj mogućoj meri, saopštio je sinoć aerodrom "Nikola Tesla".

U saopštenju se izražava izvinjenje putnicima zbog neprijatnosti i zahvaljuje na razumevanju.

Izvinjavamo se zbog neprijatnosti i zahvaljujemo se putnicima, avio kompanijama, MUP-u i svim nadležnim službama na saradnji i razumevanju - navodi se u saopštenju.

Verica Ječmenica, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da je "do zastoja u radu aerodroma Nikola Tesla došlo usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu" i da "operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading