KAKO DA PRONAĐETE MIR? Prepodobni Serafim Sarovski otkriva tajne unutrašnjeg spokoja i blagostanja!

Autor:

Vesti

15.01.2024

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju dan posvećen Prepodobnom Serafimu Sarovskom.

KAKO DA PRONAĐETE MIR? Prepodobni Serafim Sarovski otkriva tajne unutrašnjeg spokoja i blagostanja!

Foto: printskrin


Prepodobni Serafim Sarovski, ruski pravoslavni svetitelj, prozorljivac i čudotvorac, slavi se kao zaštitnik dece, bolesnih i ubogih. Sa velikom ljubavlju lečio je duševne i telesne bolesti, a njegove reči, ispunjene životnom vlašću, grejale su ljudska srca.

Blagodati i Darovi

Dobivši od Boga blagodatne darove prozorljivosti, čudesa i isceljenja, Serafim Sarovski je sticao veliku popularnost i ljubav ljudi. Dnevno je dolazilo skoro dve hiljade ljudi na lečenje, savete ili jednostavno da bi bili u njegovoj blizini.

Skromnost i Mudrost

Iako je bio poznat i voljen, Serafim sebe nije smatrao visokim, već se nazivao ubogi Serafim. Odlikovao se velikom smernošću, a njegovi saveti o unutrašnjem miru žive i danas, gotovo dva veka nakon njegove smrti.

Saveti o Unutrašnjem Miru

Serafim Sarovski je ostavio dragocene reči o tome kako sačuvati unutrašnji mir. Naglašavao je da je ništa na svetu bolje od mira u Hristu, gde se poništavaju sve borbe vazdušnih i zemnih duhova. Takođe je isticao da kada čovek živi u mirnom nastrojenju, može da zahvata duhovne darove i izliva svetlost prosvetljenja razuma na druge.

Nasleđe i Praznovanje

Srpska pravoslavna crkva praznuje Prepodobnog Serafima Sarovskog 15. januara po gregorijanskom kalendaru. Osim što je mnogima pomagao za života, njegove reči i saveti ostaju kao trajno nasleđe, inspirišući ljude širom sveta da teže unutrašnjem miru i blagodati Božijoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading