POTOPLJEN ŠTRAND! Dunav se izlio, samo vire vrhovi suncobrana

Autor:

Vesti

02.01.2024

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Područja koja su poplavljena su nebranjena, te se izlivanje dešava maltene svake godine kada je vodostaj viši.

POTOPLJEN ŠTRAND! Dunav se izlio, samo vire vrhovi suncobrana

Foto: Printscreen/Youtube

Dunav koji se sinoć izlio u naseljima Kamenjar i Ribarac u Novom Sadu sada je stigao i do Štranda.

Kada je u pitanju Kamenjar 1, najstariji deo tog naselja, voda je poplavila vikendice uz rečnu obalu, a kretanje ulicama je otežano. Slično je i na Kamenjaru 3 i Ribarcu, dok su se na popularnom Štrandu videli samo vrhovi suncobrana.

Područja koja su poplavljena su nebranjena, te se izlivanje dešava maltene svake godine kada je vodostaj viši, prenosi Telegraf.

Vodostaj Dunava je u odnosu na 31. decembar porastao za 20 centimetara, a maksimum u prethodnim danima mu je bio 540 centimetara, što je u rangu redovne odbrane od poplava.

Takvi vodostaji nisu opasni po grad jer su u pitanju delovi koji su građeni ispod zone odbrambenog bedema, odnosno u koritu reke.

"Vode Vojvodine" su redovnu odbranu od poplava uvele pre sedam dana na dužini od 11,44 kilometra uz desnu obalu Dunava, u mestima: Sremska Kamenica, Sremski Karlovci i Petrovaradin. Opadanje nivoa Dunava očekuje se od sutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading