IZLIO SE DUNAV, POTOPLJENE VIKENDICE: Elitno naselje Kamenjar u Novom Sadu pod vodom (FOTO)

Autor:

Vesti

01.01.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stabilizacija i pad nivoa Dunava

IZLIO SE DUNAV, POTOPLJENE VIKENDICE: Elitno naselje Kamenjar u Novom Sadu pod vodom (FOTO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs


Nakon dužeg perioda iznad redovne odbrane od poplava, nivo Dunava duž vojvođanskog toka konačno pokazuje znakove stabilizacije i pada. Iako je tokom proteklih dana bio iznad uobičajenih granica, često čak i za pola metra do metar, situacija bi uskoro mogla da se smiri. Ipak, pojedina područja su već zahvaćena izlivanjem, kao što je novosadsko ribarsko naselje Kamenjar, gde su vikendice delimično pod vodom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Situacija u Novom Sadu

Na društvenim mrežama večeras kruže fotografije koje jasno pokazuju kako je Dunav poplavio deo Kamenjara, gde se nalazi veliki broj vikendica. Ovo naselje, omiljeno među ljubiteljima ribolova i odmora u prirodi, sada se suočava sa izazovima koje donosi nivo vode izvan uobičajenih granica.


Iako su poplave prouzrokovale određene probleme duž Dunava, dobra vest je da se očekuje stabilizacija ili čak pad nivoa vode u narednim danima. Ova prognoza pruža nadu da će se rizik od daljih poplava smanjiti, što će omogućiti lakše suočavanje sa posledicama koje su već nastupile.

Podsećanje na nedavne poplave u regionu

Dunav je nedavno izazvao probleme i u Budimpešti, gde je došlo do izlivanja i poplava priobalnih delova grada. Ovi događaji ukazuju na važnost praćenja i upravljanja nivoom reka, posebno u periodima kada vodostaj prelazi uobičajene granice.

Kako se situacija bude razvijala, nadamo se da će mere zaštite i upravljanja vodama omogućiti da se rizici od poplava svedu na minimum, čime će se očuvati sigurnost i imovina građana duž Dunava.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading