OVAJ GRAD OBARA REKORDE ODMAH POSLE NOVOG SADA: Za 24 sata rođeno čak deset beba!

Autor:

Vesti

28.12.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj događaj naglašava porast broja novorođenčadi u Leskovcu, što je izuzetno važno za lokalnu zajednicu.

OVAJ GRAD OBARA REKORDE ODMAH POSLE NOVOG SADA: Za 24 sata rođeno čak deset beba!

Foto: shutterstock

U poslednja 24 sata, porodilište Opšte bolnice Leskovac je postalo bogatije za deset novih članova. Saopštenje koje je stiglo sa zvaničnog sajta grada na Veternici otkriva da je među novopridošlim bebama bilo čak osam devojčica, dok su se rodila dva dečaka. Ovo je još jedan pokazatelj porasta broja novorođenčadi u Leskovcu, što ukazuje na rastući trend u poslednjem periodu.

Ovaj događaj naglašava porast broja novorođenčadi u Leskovcu, što je izuzetno važno za lokalnu zajednicu. Sa deset novih beba za samo jedan dan, Leskovac se može pohvaliti sa 10 novih građana, što je izuzetno važno za budućnost grada.

Iako Leskovac beleži porast broja rođenih beba, Novi Sad i dalje prednjači u ovoj statistici. Porodilište Betanija za Informer je potvrdilo da se u proseku dnevno rodi između 20 i 30 beba, što ukazuje na značajan porast broja novih stanovnika u glavnom gradu Vojvodine.

Ovaj trend rađanja novih beba u Srbiji je izuzetno značajan za demografsku sliku zemlje i lokalnih zajednica. Sve veći broj novih građana donosi sa sobom nove izazove i mogućnosti za razvoj i napredak.

Da podsetimo, na nedavno održanoj sednici Privremenog organa Grada Vranja doneta je odluka koja je izazvala veliku pažnju javnosti. Prema toj odluci, roditelji prvorođene bebe u novoj 2024. godini dobiće značajnu materijalnu podršku od grada u iznosu od 100.000 dinara, a svaka sledeća rođena tokom 1. januara 50.000 dinara. Ova inicijativa ima za cilj da pruži dodatnu podršku mladim porodicama i olakša njihov finansijski teret prilikom dolaska novog člana.

Odluka kojom se utvrđuje visina materijalne pomoći za prvu bebu doneta je na sednici Privremenog organa Grada Vranja, kojom je predsedavao dr Slobodan Milenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading