PRVOROĐENO DETE U NOVOJ GODINI 100.000, A SVE OSTALE 50.000 DINARA: Evo koji grad će davati najviše novca za prvu bebu u 2024.

Autor:

Vesti

28.12.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova inicijativa ima za cilj da pruži dodatnu podršku mladim porodicama i olakša njihov finansijski teret prilikom dolaska novog člana.

PRVOROĐENO DETE U NOVOJ GODINI 100.000, A SVE OSTALE 50.000 DINARA: Evo koji grad će davati najviše novca za prvu bebu u 2024.

Foto: shutterstock

Na nedavno održanoj sednici Privremenog organa Grada Vranja doneta je odluka koja je izazvala veliku pažnju javnosti. Prema toj odluci, roditelji prvorođene bebe u novoj 2024. godini dobiće značajnu materijalnu podršku od grada u iznosu od 100.000 dinara, a svaka sledeća rođena tokom 1. januara 50.000 dinara. Ova inicijativa ima za cilj da pruži dodatnu podršku mladim porodicama i olakša njihov finansijski teret prilikom dolaska novog člana.

Odluka kojom se utvrđuje visina materijalne pomoći za prvu bebu doneta je na sednici Privremenog organa Grada Vranja, kojom je predsedavao dr Slobodan Milenković.


Nije samo Grad Vranje doneo značajne odluke u vezi sa materijalnom pomoći za roditelje. Uprava Smederevske Palanke je takođe istakla važnost pružanja podrške porodicama, odlučivši da od 1. januara 2024. godine roditelji mogu da računaju na dodatnu podršku opštine čak i za drugu bebu, u iznosu od 120.000 dinara. Ova inicijativa ima za cilj da podstakne rađanje dece i da olakša finansijski teret roditeljima koji se odluče na proširenje porodice.

Ove odluke lokalnih samouprava imaju značajan uticaj na populacionu politiku i podstiču rađanje dece. Materijalna podrška koju pružaju gradovi poput Vranja i Smederevske Palanke predstavlja konkretan korak ka rešavanju demografskih izazova sa kojima se suočava Srbija. Nadamo se da će ove inicijative doprineti povećanju stope nataliteta i poboljšanju uslova za mlade porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading