LEPE VESTI ZA NATALITET U SRBIJI: U Novom Sadu za vikend rođeno čak 16 beba

Autor:

Vesti

18.12.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rođeno je šest devojčica i 10 dečaka.

LEPE VESTI ZA NATALITET U SRBIJI: U Novom Sadu za vikend rođeno čak 16 beba

Foto: shutterstock

U Novom Sadu je proteklog vikenda rođeno 16 beba.

U periodu od subote, 16. decembra u 7h do ponedeljka, 18. decembra u 7h u novosadskoj Betaniji bilo je 16 porođaja, piše 021.

Rođeno je šest devojčica i 10 dečaka.

Da podsetimo, pored Novog Sada, o natalitetu brinu i druge opštine u Srbiji.

Opština Pećinci nastavlja s uspešnim sprovođenjem programa podrške mladim bračnim parovima i unapređenja kvaliteta života u lokalnoj zajednici i u 2023. godini.

Predsednik opštine Siniša Đokić nedavno je posetio mladi bračni par Gordić iz Donjeg Tovarnika kako bi im uručio finansijsku podršku od 50 hiljada dinara.

Opština Pećinci postavlja kao prioritet zadržavanje mladih, te se kontinuirano radi na unapređenju kvaliteta života i pružanju pomoći s ciljem poboljšanja prirodnog priraštaja.

U periodu od avgusta do decembra, već je isplaćeno 37 naknada parovima koji su stupili u brak.

Pored podrške mladim bračnim parovima, Opština Pećinci sprovodi i druge mere koje podstiču rađanje i stvaranje porodica.

Roditelji novorođenčadi dobijaju novčanu naknadu od 40 hiljada dinara. Dodatno, kao deo obećanja predsednika opštine, od iduće godine vrtić će biti besplatan za sve mališane sa teritorije Opštine Pećinci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading