NA ZLATIBORU DOČEK BEZ VATROMETA: Usvojena inicijativa organizacija za zaštitu životinja

Autor:

Vesti

26.12.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako neće biti vatrometa, Zlatibor poziva sve posetioce da se pridruže ovoj novoj tradiciji dočeka Nove godine.

NA ZLATIBORU DOČEK BEZ VATROMETA: Usvojena inicijativa organizacija za zaštitu životinja

Foto: RINA

Uvek popularni doček Nove godine na zlatiborskom Kraljevom trgu ove godine će imati jedan značajan izostanak - najavljeni vatromet neće biti deo programa. Ova odluka je doneta u skladu sa inicijativama organizacija za zaštitu životinja, koje su apelovale na građane da prestanu sa korišćenjem nebezbednih pirotehničkih sredstava koja negativno utiču na okolinu.

- Najposećenija srpska planina, poznata po svojoj prirodnoj lepoti i turističkim atrakcijama, pridružila se gradovima širom Srbije koji podržavaju ovu inicijativu. Među gradovima koji su se takođe priključili ovoj akciji su Beograd, Niš, Novi Sad, Jagodina, Užice, Šabac, kao i grad Novi Pazar - potvrđeno je za RINU u Turističkoj organizaciji Zlatibor.

Iako neće biti vatrometa, Zlatibor poziva sve posetioce da se pridruže ovoj novoj tradiciji dočeka Nove godine. Posetioci će imati priliku da uživaju u sjajnim koncertima i dočekaju početak 2024. godine uz zvuke vrhunske muzike i jedinstvenu atmosferu zime na Zlatiboru. Ova odluka naglašava važnost očuvanja prirode i okoline, te promoviše odgovorno ponašanje i uživanje u praznicima na održiv način.

Stručnjaci širom Srbije savetuju da u Novogodišnjoj noći, kao ni tokom ostalih praznika, ne koristimo pirotehnička sredstva, kako bismo sačuvali živote naših kućnih ljubimaca.

Udruženja za zaštitu životinja širom Srbije apeluju da se tokom proslave novogodišnjih praznika ne koriste petarde i vatrometi, jer izazivaju paniku, strah, stres kod dece, posebno kod dece sa autizmom, kod starih, osoba koje imaju slabo srce, ali i kod svih vrsta životinja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading