SVUDA POĐI, U BANJU DOĐI! Zimska sezona nam kuca na vrata, ovo su NAJBOLJE ponude srpskih dragulja za vas i vaše najmilije! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.12.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi željno iščekujemo zimsku sezonu, a evo po čemu se banje u Srbiji posebno ističu!

SVUDA POĐI, U BANJU DOĐI! Zimska sezona nam kuca na vrata, ovo su NAJBOLJE ponude srpskih dragulja za vas i vaše najmilije! (FOTO)

Foto: Tos/AD Planinka

Srbija sa svojom bogatom kulturnom baštinom, prirodnim lepotama i lekovitim izvorima, pruža raznovrsne mogućnosti za sve posetioce koji žele da osete zimske čari i istovremeno poboljšaju svoje zdravlje. Banje u Srbiji ne mogu biti bolji izbor za vas i vašu porodicu ove zime!

Zimska sezona u Srbiji donosi neverovatnu paletu mogućnosti za turiste koji traže kombinaciju relaksacije, zabave na snegu i wellness iskustava. Srbija, s obzirom na svoje geografske karakteristike, nudi raznolikost destinacija koje su privlačne tokom zimskih meseci. Evo nekoliko banja koje se ističu u ovoj zimskoj sezoni:

Vrnjačka Banja - Vrnjačka Banja, poznata i kao "kraljica srpskih banja", privlači kako domaće, tako i strane turiste svojim termalnim izvorima, slikovitim parkovima i bogatom kulturnom ponudom. Tokom zimske sezone, ova banja nudi posebne wellness pakete koji uključuju termalne kupke, masaže i druge tretmane koji će vam pomoći da se opustite i osvežite.

Sokobanja - Sokobanja, poznata i kao "biser istoka Srbije", nudi prekrasan krajolik i pregršt mogućnosti za rekreaciju tokom zime. Ovde možete uživati u planinarenju i vožnji biciklom po okolnim brdima, a nakon toga se opustiti u termalnim bazenima i saunama.

Vrdnik Banja - Vrdnik banja, smeštena na obroncima Fruške Gore, predstavlja savršeno mesto za beg od svakodnevnog stresa i užurbanosti. Ova banja ima dugu tradiciju, a njena lekovita voda i netaknuta priroda čine je popularnom destinacijom tokom cele godine. Poznata je po svojim termalnim izvorima s vodom koja je bogata mineralima, a posebno je preporučljiva za lečenje reumatskih oboljenja, bolesti kostiju i kožnih problema. Topla voda ovde nema samo terapeutsko dejstvo, već pruža i osećaj opuštanja.

Gosti Vrdnik Banje imaju pristup modernim spa i wellness centrima koji nude razne tretmane i masaže. Osim toga, termalni bazeni i sauna stvaraju idealnu atmosferu za potpuno opuštanje tela i uma.

Blizina Fruške Gore pruža posetiocima i priliku za istraživanje bogate kulturne baštine ovog područja. Manastiri, vinogradi i prekrasni pejzaži čine Vrdnik Banju destinacijom koja zadovoljava različite interese! 

Prolom Banja - Prolom Banja, ušuškana na jugu Srbije, izdiže se kao pravi dragulj među srpskim banjama. Poznata po svojim lekovitim izvorima i prirodnom okruženju, Prolom Banja privlači turiste tokom cele godine. Glavna atrakcija ovog termalnog kompleksa su termalni izvori s visokim sadržajem minerala, koji se smatraju izuzetno korisnim za zdravlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading