BEOGRAD VIŠE NIJE JEDINO MESTO ZA KOJIM STRANCI LUDE! Evo koje destinacije u Srbiji su tursisti najviše posećivali u oktobru!

Autor:

Vesti

01.12.2023

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planinski centri su osvojili simpatije čak 73.562 posetioca, dok su banjski centri zauzeli drugo mesto sa 63.553 turista.

BEOGRAD VIŠE NIJE JEDINO MESTO ZA KOJIM STRANCI LUDE! Evo koje destinacije u Srbiji su tursisti najviše posećivali u oktobru!

Foto: RINA

Skoro 400.000 turista, većinom iz inostranstva odlučilo se da upozna lepote i bogatstva Srbije, što jasno pokazuje da je naša zemlja postala sve popularnija turistička destinacija, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Od inostranih posetilaca, najbrojniji su turisti iz Turske. Impresivnih 24.858 turskih državljana odlučilo se da poseti Srbiju, dok su iza njih gosti iz Bosne i Hercegovine sa malo manjom brojkom. Takođe, ne smemo zanemariti ni ruske turiste, njih 18.491 je takođe izabralo Srbiju za svoje putovanje.

Srbija nudi raznolike destinacije koje privlače turiste iz različitih delova sveta. Planinski centri su osvojili simpatije čak 73.562 posetioca, dok su banjski centri zauzeli drugo mesto sa 63.553 turista. Vrnjačka banja se ističe kao najpopularnija banja, dok je Sokobanja odmah iza nje. Zlatibor je prva izbora među planinama, dok je za ljubitelje zimskih sportova tu Kopaonik, drugi najposećeniji planinski centar.


Beograd, naša prestonica, je neosporno najposećenija lokacija sa 135.849 turista. Grad koji nikada ne spava nudi najviše sadržaja od svih lokacija u Srbiji, privlačeći posetioce iz celog sveta. Ipak, nije samo Beograd zvezda turističke ponude - Novi Sad je takođe uspeo da privuče 24.181 posetioca.

RZS je zabležio je čak 1.095.520 noćenja na različitim destinacijama. Banje su na prvom mestu sa nešto više od 250.000 a nešto manje je u planinskim centrima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading