CEO REGION 1. DECEMBRA U DEBELOM PLUSU! Temperatura skoro 20 stepeni i pre nego što je svanulo - šta se ovo dešava sa vremenom?

Autor: T.V.

Vesti

01.12.2023

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U celom regionu će danas biti neobično toplo za ovo doba godine.

CEO REGION 1. DECEMBRA U DEBELOM PLUSU! Temperatura skoro 20 stepeni i pre nego što je svanulo - šta se ovo dešava sa vremenom?

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Prethodnih dana, Bosna i Hercegovina je doživela neobično tople temperature za ovo doba godine, izazvane prodorom toplog vazduha.

Jutros u 4 sata, termometar u Banjaluci je pokazivao čak 19 stepeni Celzijusa, dok su Neum i Tuzla zabeležile 18 stepeni.

Ostali gradovi, poput Mostara, Zenice, Sarajeva i Širokog Brijega, takođe su imali iznadprosečno visoke temperature za decembar.

U Beogradu prvog decembarskog dana duvaće jak južni vetar i biće veoma toplo, pa se na planinama očekuje naglo i intenzivno otapanje snežnog pokrivača, zbog čega je aktiviran narandžasti meteoalarm.

 

Na Bjelašnici, međutim, izmerena su svega 3 stepena uz jak vetar, nagoveštavajući da se na planinskim područjima zadržava zimska atmosfera.

U meteorološkom smislu, danas će biti umereno do pretežno oblačno vreme širom Bosne i Hercegovine, s kišom, posebno tokom prepodneva. Lokalno jači pljuskovi moguću su u Hercegovini, Krajini i jugozapadnom delu Bosne, dok se u većem delu zemlje očekuje slabija kiša.

Vetar će biti umeren do jak, uglavnom južnog smera, s mogućim olujnim udarima juga. Jutarnje temperature vazduha kretaće se između 10 i 16°C, dok će najviše dnevne temperature biti između 14 i 20°C.

Za Sarajevo se prognozira pretežno oblačno vreme tokom prepodneva s mogućom slabom kišom, dok se očekuje smanjenje oblačnosti u drugom delu dana. Jutarnje temperature biće oko 13°C, a najviše dnevne oko 18°C.

Slično vreme zadržava se i tokom vikenda, ali se očekuje pad temperature u nedelju, donoseći promene u atmosferi.

Građani su pozvani da prate aktuelne vremenske informacije kako bi se pravilno pripremili za eventualne promene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading