POGLEDAJTE NESTVARNE SLIKE POLARNE SVETLOSTI IZNAD SLOVENIJE I BOSNE! Uskoro i nad Srbijom! (FOTO)

Autor:

Vesti

05.11.2023

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moj profesor Boris Koljčicki mi je uvek govorio da je u periodima maksimalne sunčeve aktivnosti vrlo verovatno da i zima bude oštrija. Slike su iz Bosne, Austrije i Slovenije, ističe Ivan Ristić, meteorolog.

POGLEDAJTE NESTVARNE SLIKE POLARNE SVETLOSTI IZNAD SLOVENIJE I BOSNE! Uskoro i nad Srbijom! (FOTO)

Foto: pixabay.com

Meteorolog Ivan Ristić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije retke pojave snimljene u Bosni, Austriji i Sloveniji

 

 

Prema rečima meteorologa, moguće je da ćemo u Srbiji videti - polarnu svetlost!

- Nemojte da se iznenadite ako ugledate polarnu svetlost na nebu, u državama koje se graniče sa nama već se može videti.

Sunčeva aktivnost je sada na maksimumu i mnogo više sunčevog vetra to jest čestica sa sunca stiže do gornjih granica atmosfere i izaziva ovaj fenomen koji je kod nas dosta redak - objašnjava meteorolog.

- Inače moj profesor Boris Koljčicki mi je uvek govorio da je u periodima maksimalne sunčeve aktivnosti vrlo verovatno da i zima bude oštrija. Slike su iz Bosne, Austrije i Slovenije - dodaje Ristić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading