POTRESNA PRIČA O PRIJATELJSTVU ČOVEKA I PSA! Tomo sebi i Vukiju podigao nadgrobni spomenik

Autor:

Vesti

20.12.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomo Prodanović iz ivanjičkog sela Luke je svom najboljem prijatelju, svom pokojnom psu Vukiju, podigao spomenik.

POTRESNA PRIČA O PRIJATELJSTVU ČOVEKA I PSA! Tomo sebi i Vukiju podigao nadgrobni spomenik

Foto: Rina

Da je prijateljstvo između čoveka i psa veliko i večno na svom primeru je pokazao i Tomo Prodanović iz ivanjičkog sela Luke.

On je svom najboljem prijatelju, svom pokojnom psu Vukiju, podigao spomenik, ali i sebi odmah pored njegovog za života. Dugo će meštani ovog sela, pamtiti upravo tog Sibirskog haskija koji im je čuvao kuće i bio im kako kažu najbolji komšija i prijatelj.

- Njemu sam podigao spomenik koji je koštao oko 2000 evra, dok je spomenik koji sam sebi za života napravio koštao nešto manje, oko 1500 evra i na njemu se nalaze slike njegove. Njega sam najviše voleo i takvu ljubav i vernost nikada nisam osetio niotkoda u životu. Zato sam mu i podigao spomenik - kazao je Tomo za agenciju RINA.

Srceparajuće reči posvećene sibirskom hasjkiju stoje na poledjini nagrobnog spomenika koje je Tomo napisao.

Foto: Rina

Spomenik posvećen vernom drugu Vukiju

- Zašto si me ostavi prijatelju, da tugujem za tobom ceo život svoj. Život si mi ulepšao, smeh i radost doneo, a onda me napustio i tugu mi doneo. Nek su andjeli sa tobom svi nebeski, a ti mene čuvaj andjele zemaljski. U srcu ćeš mome živeti zauvek - napisao je na spomeniku Prodanović.

On dodaje da je Vuki bio poseban pas koji se nikada od svog prijatelja nije odvajao.

- Gde god ja zanoćio, bez obzira koliko daleko bilo, on me je uvek na kućnom pragu čekao. Takva vernost se nije mogla videti u životu, niti čovek može tako veran da bude. Njega sam kupio u Lazarevcu, kao štene koje nije imalo ni 30 dana od jedne profesorke koja je iz Rusije donela njegove oca i majku, prava sorta. Nažalost, moram da budem iskren, slušao me je bolje od mojih prijatelja ljudi - priča Tomo.

Nažlost Vuki je proživeo samo dve godine, a zatim se preselio na onaj svet.

- Jedan komšija je sa ladom novim prolazio i udario ga, haskiju je srce puklo, kada je pokušao tako povredjen da se vrati preminuo je na reci na kojoj je leti provodio vreme - zaključio je Prodanović.

Dakle, jednoga dana na ivanjičkom proplanku počivaće dva velika prijatelja. Gazda Tomo i njegov najbolji prijatelj, verni pas Vuki, čiji su prijateljstvo i vernost bili bezgranični i iskreni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading