SAOBRAĆAJNA PETLJA JAKOVO OD DANAS U FUNKCIJI: Novom saobraćajnicom prošli PRVI automobili

Autor:

Vesti

16.12.2023

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trake za usporenje i ubrzanje vozila su na delu zaustavne trake profila autoputa.

SAOBRAĆAJNA PETLJA JAKOVO OD DANAS U FUNKCIJI: Novom saobraćajnicom prošli PRVI automobili

Foto: mgsi.gov.rs

Saobraćajna petlja Jakovo je u funkciji i njome su danas prošli prvi automobili oko 12:30 časova, saopštilo je javno preduzeće "Putevi Srbije".

Izgrađene su četiri jednosmerne saobraćajnice.

Širina kolovoza iznosi šest metara, od čega je jednotračni kolovoz širok 3,5 metara, dok je zaustavna traka 2,5 metara. Širina bankina iznosi 1,5 metara.

Ukupna dužina saobraćajnica iznosi 2 kilometra i 242 metra, a površina kolovoza ulivno-izlivnih saobraćajnica i proširenja zaustavne trake autoputa je 11.230 kvadratnih metara.

Trake za usporenje i ubrzanje vozila su na delu zaustavne trake profila autoputa.

Izgradnja je obuhvatila i javno osvetljenje za nove saobraćajnice, telekomunikacionu infrastrukturu, sistem za detekciju saobraćaja i video nadzor.

Novoizgrađena petlja zadovoljiće buduće korisnike autoputa, posebno one koji idu ka industrijskoj zoni u Jakovu, a takođe će i svim stanovnicima okolnih naselja omogućiti brži pristup autoputu, navode "Putevi Srbije".

Kako se ističe, centar Surčina će biti zaštićen od tranzitnog i teretnog saobraćaja, što će smanjiti gužve i povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading