"Odnosi Srbije i Republike Srpske nikad bolji"

Autor: Tanjug

Vesti

15.03.2018

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić, koja će danas predvoditi delegaciju Srbije u radnoj poseti Banjaluci, izjavila je danas da su odnosi Srbije i Republike Srpske nikad bolji, naročito kada je u pitanju ekonomska saradnja, te da je u proteklih 10 meseci robna razmena uvećana za 10,7 odsto.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić o važnosti odnosa sa Srpskom

Brnabić je podsetila da je Srbija dala podršku Republici Srpskoj od nekih 10 miliona evra, kao i da je, na inicijativu Aleksandra Vučića, Srebrenici donirano pet miliona evra, što je, prema njenim rečima, korišćeno između ostalog i za rekonstrukciju vrtića, škola, puteva...

- Prošle godine Vlada Srbije je podržala Fond Solidarnosti za lečenje dece u inostranstvu, donacijom od 250.000 evra, što sam ja, zajedno sa ministrima Zlatiborom Lončarom i Zoran Ðorđevićem podržala - podsetila je premijerka u razgovoru na TV Pink.

Brnabić je istakla i da je važna podrška i saradnja firmi, te da će iz tog razloga danas obići i pružiti podršku toplani "Biomasa", investitoru koji je potekao u Republici Srpskoj, a koji je na razvijanju tehnologija sarađivao i sa tehničkim fakultetima u Srbiji, kao i institutom u Vinči.


Brnabić će se u Banjaluci sastati sa predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Malina

15.03.2018 12:07

Dobrosusedski odnosi su najbitniji

Zoi

15.03.2018 12:22

Tako i treba da ostane!

JovicaBabic84

15.03.2018 12:45

Tako ce biti uvek sa Republikom Srpskom!

JovicaBabic84

15.03.2018 12:45

Republika Srpska, to su nasa braca!