NENADIĆ ĆUTI O LAŽNOJ LAURI: Tužilaštvo za organizovani kriminal i dalje bez odgovora o zloupotrebama

Autor: Lj. MIJUŠKOVIĆ

Vesti

14.12.2023

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužiteljku Bojanu Savović službenim kolima vozi muž, vozač specijalnog tužilaštva.

NENADIĆ ĆUTI O LAŽNOJ LAURI: Tužilaštvo za organizovani kriminal i dalje bez odgovora o zloupotrebama

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mkaden Nenadić

Tužilaštvo za organizovani kriminal, na čijem je čelu Mladen Nenadić, i dalje ne odgovara konkretno na pitanja Srpskog telegrafa o zloupotrebi državnih resursa u koju su umešani tužiteljka u Višem javnom tužilaštvu Bojana Savović, koju opozicionari slave kao borca protiv korupcije, i njen suprug, zaposlen u specijalnom tužilaštvu kao vozač.

Naš list je juče pokušao da dobije odgovor da li je ovo tužilaštvo pokrenulo istragu o pomenutom slučaju i da li su utvrdili da se radi o zloupotrebi, ali reakcija nije stigla do zaključenja broja.

Srpski telegraf je u jučerašnjem broju objavio saznanja, kao i fotografije koje ih potkrpeljuju, da Bojanu Savović njen suprug vozi na posao u Palatu pravde, i to službenim automobilom. Ovde ne samo da je reč o zloupotrebi resursa Tužilaštva za organizovani kriminal, u čijem je vlasništvu auto koji duži suprug Bojane Savović, a koji koristi u privatne svrhe, već i o zloupotrebi službenog položaja.

- Ovde je posredi kršenje propisa, zloupotreba resursa u privatne svrhe. Savovićeva je zaposlena u drugom tužilaštvu, na drugom kraju grada. Drugo, reč je o nekome ko se izdaje za osobu koja insistira na poštovanju propisa, a sad ovo - ispričao je naš izvor.

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal su pred objavljivanje prvog teksta poručili da će ispitati ovaj slučaj. Prema njihovim rečima, "svi vozači su upoznati s pravilima korišćenja službenih vozila isključivo u službene svrhe, a zaposleni koji je zadužen službenim vozilom, odgovara za vozilo, njegovu pravilnu i namensku upotrebu i održavanje, kao i za vođenje dnevne evidencije o putovanjima".

- Korišćenje službenog vozila suprotno pravilniku ili na drugačiji način od onog za koji je data saglasnost predstavlja povredu radne obaveze. U narednom periodu Javno tužilaštvo za organizovani kriminal će ispitati da li je dolazilo do propusta i kršenja pravila o korišćenju službenog vozila, kada i na koji način - navodi se u odgovoru.atf

Postala opoziciona ikona

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Bojana Savović

Bojana Savović je postala opoziciona ikona kada je iznela niz neosnovanih optužbi na račun višeg javnog tužioca, a sve zbog legalnog premeštaja na drugu funkciju. Ubrzo se politički aktivirala, a nedavno se pridružila inicijativi pod nazivom Proglas, koju listom čine dokazani protivnici aktuelne vlasti.

Prema nekim nezvaničnim i neproverenim saznanjima, nju je suprug službenim autom specijalnog tužilaštva vozio i na tribine Proglasa, ali za to nema dokaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Drug Brežnjev

14.12.2023 06:45

Mislim da je njen muž zajedno sa Djilasom krao milione od gradjana srbije

Zoran Đurđević

14.12.2023 07:43

Milovanoviću, bagro novinarska, što se ne pitaš šta je sa Kokezom i 600 miliona evra koje je ukrao već se baviš .....