MEŠTANI NOVE VAROŠI KONAČNO MOGU MALO DA ODAHNU! Današnje lepo vreme umirilo situaciju - do skoro bili zavejani snegom i bez struje!

Autor: T.V.

Vesti

01.12.2023

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radosav Vasiljević je istakao da su svi putevi do svakog domaćinstva prohodni i da veliku zahvalnost duguju meštanima.

MEŠTANI NOVE VAROŠI KONAČNO MOGU MALO DA ODAHNU! Današnje lepo vreme umirilo situaciju - do skoro bili zavejani snegom i bez struje!

Foto: RINA

Nakon nekoliko teških dana za meštane Nove Varoši izazvanih obilnim snegom, na teritoriji ove opštine ukinuta je vanredna situacija koja je proglašena u ponedeljak.

Velike količine snega napravile su naviše problema u snabdevanju električnom enerijom.

Uspeli smo da u kratkom roku normalizujemo situaciju u Novoj Varoši. Najveći problem je sneg izazvao na niskonaponskoj mreži, zbog čega su bile angažovane ekipe montera ne samo iz naše optine već su stigli i iz Užica i Bajine Bašte. Oni su uz velike napore uspeli da uklone popadalo drveće na trasi i otklone kvarove koji su na stotine ljudi ostavili u mraku - kaže Radosav Vasiljević za agenciju RINA, prvi čovek ove opštine.

On je istakao da su svi putevi do svakog domaćinstva prohodni i da veliku zahvalnost duguju meštanima koji su se sa svojom mehanizacijom uključili u probijanje smetova koji su na pojedinim mestima dostizali visinu i preko jednog metra.

- Sneg svake godine u našu opštinu stigne krajem decembra, ove godine je dosta ranije stigao i očekuje nas, gledajući po vremenskoj prognozi težak period. Ali, ovo je planinski kraj i jednostavno smo navikli da se nosimo i sa većim snegovima tako da će mo spremno dočekati sledeće obilne padavine - dodao je Vasiljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading