EVAKUISANO 30, SPASENO 17 LJUDI! Vanredna situacija širom Srbije, do stanovnika ne može da se dođe, njih 600 odsečeno!

Autor:

Vesti

27.11.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredno stanje proglašeno je u pet opština u Srbiji.

EVAKUISANO 30, SPASENO 17 LJUDI! Vanredna situacija širom Srbije, do stanovnika ne može da se dođe, njih 600 odsečeno!

Foto: RINA

Od juče je u Ivanjici, Babušnici, Novoj Varoši i delovima Vranja proglašena vanredna situacija, a od jutros i u Crnoj Travi.

Kako prenosi Javno preduzeće ''Putevi Srbije'' je saopštilo da su putevi prvog i drugog prioriteta prohodni.

Bez struje je 200 stanovnika u dve mesne zajednice, a škole u pojedinim mesnim zajednicama neće raditi naredna dva dana.

- U samoj Crnoj Travi je redovno, problem su mesne zajednice, a većina stanovnika živi u mesnim zajednicama. Odsečeno je 600 stanovnika. Trebaće nam najmanje desetak dana da se dođe do svih - rekao je komandant Štaba za vanredne situacije Slavoljub Blagojević za RTS.

Neprohodni su putevi u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici, dok su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Takođe, vanredna situacija je i u Sjenici i Vrnjačkoj Banji. Najteže je u prijepoljskom, sjeničkom i ivanjičkom kraju. Ekipe putara i Elektrodistribucije Srbije su na terenu.

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković, istakao je, za pomenute medije, da i dalje ima manjih poteškoća u saobraćaju u opštinama Sjenica, Tutin i Babušnica, gde ekipe rade na pročišćavanju putnih pravaca.

- Smiruje se situacija, ali smo i dalje u punoj pripravnosti i spremni da reagujemo - kaže Milenković i ističe da su tokom prethodna dva dana imali ukupno 31 intervenciju na teritoriji cele zemlje, kao i da je evakuisano 30 i spaseno 17 osoba.

On je dodao i da građani na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Sjenice, Priboja, Ivanjice, Svrljiga, Knjaževca, Vlasotinca i Babušnice, imaju problema sa strujom zbog snega, ali da ekipe rade na otklanjanju kvarova. Milenković je pozvao građane i da provere prohodnost putnih pravaca i da se ne oslanjaju na navigacije,

- I zbog manje količine snega, ljudi mogu da ostanu zavejani - upozorava Milenković.

JP "Putevi Srbije" saopštili su da su neprohodni putevi trećeg prioriteta Predejane - Crna Trava, Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica. Savetuje se vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading