IDILIČNI PRIZORI ŠIROM SRBIJE! Sneg pada kao usred januara! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Vesti

18.11.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je počelo zahlađenje koje je sa sobom donelo i sneg u planinske predele.

IDILIČNI PRIZORI ŠIROM SRBIJE! Sneg pada kao usred januara! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printskrin/serbialive_vesti

Jedno od mesta koje je zabelelo je i Crna Trava, a fotografije sa društvenih mreža pokazuju idiličan prizor. Snežni pokrivač se formirao, a prizori iz ovog mesta podsećaju na zimu. Meštani su našaljivo predložili da se mesto preimenuje u "Bela Trava". Ipak, ovo nije jedino mesto u Srbiji koje je zabeleo.
 

 

Proteklog vikenda, sneg je pao i u Murtenici u Zlatiborskom okrugu, a danas se pod snežnim pokrivačem nalaze Zlatar, Čigota, Tornik i Nova Varoš.

 

 

Na najvišim vrhovima Zlatibora i Zlatara, sneg dostiže visinu do 5 centimetara. U centru Varoši, jučerašnja kiša je pomogla snegu da se brzo otopi, ali se ipak zadržao na krovovima i automobilima. U nastavku dana, očekuje se veoma hladno vreme sa temperaturama ispod proseka.

Sneg je zabeleo većinu drugih predela iznad 700-800 metara nadmorske visine, a najviše ga ima na Kopaoniku - 10 centimetara.

Pored toga, sneg je zabeleo i Novu Varoš, Zlatar, Goliju, Staru planinu i sve planine na jugu, jugoistoku i istoku Srbije.

Drugog dana vikenda, očekuje se suvo vreme i malo toplije temperature, ali i dalje hladno, sa slabim padavinama ujutru na istoku i jugoistoku. Maksimalna temperatura će se kretati od 6 do 10 stepeni Celzijusa, dok će u Beogradu biti oko 8 stepeni.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading