O POKOJNIKU SVE NAJGORE: LevičarI u Americi SLAVE smrt Hernija Kisindžera "RATNI ZLOČINAC JE KONAČNO UMRO"

Autor:

Svet

01.12.2023

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati američki muzički časopis “Roling Stoun” stajao je na čelu levicarskih proslava smrti Henrija Kisindžera, nekadašnjeg američkog državnika. Sa brutalnim naslovom koji ga etiketira kao ‘ratnog zločinca’, časopis je izjavio ‘dobar rastanak’ od ovog stogodišnjaka.

O POKOJNIKU SVE NAJGORE: LevičarI u Americi SLAVE smrt Hernija Kisindžera "RATNI ZLOČINAC JE KONAČNO UMRO"

Foto: www.profimedia.rs

U nekrologu objavljenom prošle noći, novinar Spenser Ekerman izneo je oštru kritiku Kisindžerovog nasleđa, tvrdeći da bi trebalo da bude samo njegova ‘potvrđena ubistva’.

Naslov članka glasio je: ‘Henri Kisindžer, ratni zločinac omiljen kod američke vladajuće klase, konačno umire.’

Ekerman je uporedio Kisindžera sa domaćim teroristom Timotijem Mekvejom, bombašem iz Oklahome Sitija koji je ubio 168 ljudi, i izjavio: ‘Besramnost Niksonovog arhitekte spoljne politike sedi, večno, pored najgorih masovnih ubica u istoriji.’

Levičari su aplaudirali “Roling Stounu” na Tviteru, a časopis je retvitovao neke od njihovih pohvala.

Republika

Foto: youtube/PBS NewsHour

 

 

“Roling Stoun” nije bio sam u svojoj brzoj osudi Kisindžera. Ben Rouds, viši savetnik Baraka Obame, nazvao ga je ‘licemerom’ u uvodniku za The New York Times, dok je “Haf Po” ga je nazvao ‘najnotornijim ratnim zločincem Amerike.’

Bela kuća još nije objavila izjavu predsednika Bajdena koja priznaje Kisindžerovu smrt. Bivši predsednik Džordž V. Buš vodio je počasti njemu prošle noći.

“Roling Stoun” je objavio još jedan oštar nekrolog na Tviteru u sredu, rekavši da je Kisindžer ‘izbegao odgovornost čak i nakon smrti’

Bilo je i zlobe na društvenim mrežama, pa čak i radosti na ulicama Njujorka među demonstrantima na ratu Izrael-Hamas koji su sa oduševljenjem reagovali kada je organizator prošle noći objavio Kisindžerovu smrt.

Greg Svenson, predsednik Republikanaca u inostranstvu UK, rekao je za BBC da je to ‘malo previše’ dodajući: 'Ne branim svaku njegovu političku grešku, ali bio je i veliki državnik i učinio je mnogo dobra za svet.

‘Setite se, to je bio Hladni rat, bile su teške odluke… nisu bile moguće mnoge dobre ishode.’

Tjudor Dikson, bivši republikanski kandidat za guvernera Mičigena, rekao je da bi se “Roling Stoun” ‘trebao stideti sebe’.

Endru Roberts, pišući za “Spektejtor”, nazvao je članak “Roling Stouna” ‘odvratnim’.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading