SREDNJOŠKOLCI JOŠ JEDNE ŠKOLE MUČE MUKU NA ČASOVIMA UZ HLADNE RADIJATORE! Učenici izašli na ulice zbog ovog problema (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.11.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem zbog kog su na ulicama bi za vikend trebalo da bude rešen.

SREDNJOŠKOLCI JOŠ JEDNE ŠKOLE MUČE MUKU NA ČASOVIMA UZ HLADNE RADIJATORE! Učenici izašli na ulice zbog ovog problema (VIDEO)

Foto: shutterstock

Učionica

Danas su srednjoškolci iz Zaječara izašli na ulice u znak protesta zbog hladnih radijatora u njihovim školskim učionicama.

Okupili su se ispred zgrade Gradske uprave tražeći hitno rešavanje problema i toplije uslove za učenje, izveštava Radio Magnum.

Javno komunalno-stambeno preduzeće u Zaječaru potvrdilo je da je problem vezan za podstanicu, gde su izmenjivači, zbog dotrajalosti, potpuno nefunkcionalni. Prema njihovim rečima, problem će biti rešen tokom vikenda.

Srednjoškolci ističu da su hladne učionice neprihvatljive za normalan nastavni proces, te su odlučili javno izraziti svoje nezadovoljstvo kako bi skrenuli pažnju na ovo pitanje. Građani podržavaju njihovu inicijativu i nadaju se brzom rešavanju problema kako bi se stvorili uslovi za kvalitetno obrazovanje.

- Izmenjivači za srednjoskolski centar su zastareli. Stari su 30-40 godina i sada su potpuno nefunkcionalni. Srednjoskolski centar je narucio novi izmenjivač, koji bi radnici Toplane trebali tokom vikenda da ugrade. Imamo uveravanje od proizvođača da će sutra popodne moći da se preuzme izmenjivač, da bi se u nedelju ugradio, tako da od ponedeljka deca budu u toplim učionicama - kaže direktor JKSP Zaječar Nebojša Božinović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading