"PLAČE NAM SE, SVI SMO PREHLAĐENI..." Učenici škole protestuju zbog HLADNIH RADIJATORA USRED NOVEMBRA - oglasila se direktorka

Autor:

Vesti

15.11.2023

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje kada će konačno stići toplotna energia iz gradske toplane, odgovora – vrlo brzo.

"PLAČE NAM SE, SVI SMO PREHLAĐENI..." Učenici škole protestuju zbog HLADNIH RADIJATORA USRED NOVEMBRA - oglasila se direktorka

Foto: Shutterstock

Učenici drugog razreda Medicinske škole izašali su juče iz svojih učionica, za koje kažu da su ledene, i protestovali ispred škole, ali su protest brzo prekinuli. Medicinska škola od početka godine nema grejanja kojim se snabdevala iz Opšte bolnice Leskovac.

U međuvremnu su nabavljeni uljani radijatori, ali učenici kažu da po jedna radijator nije dovoljan za velike učionic u kojima se odvija nastava.

- Bukvalno se smrzavamo, najteže je ujutru, sve do podneva, a onima u poslepodnevnoj smeni – uveče. Ruke su nam ledene, sedimo u jaknama. Plače nam se. Svi smo prehlađeni - tvrdi jedan od učenika za Jugmedia.rs koji nije izašao ispred škole sli odobrava kratak protest svojih drugarica i drugova, a sa kojim smo razgovarli u 11,30 sati.

Međutim, direktorka škole Marija Savić kaže da to nije bio protest.

- Oni su izašli u 12 sati iz učionica u 12 sati, kada je u školi zaista bilo toplo. Dokaz je da sede na časovima u duksevima, a ne u jaknama - tvrdi.

Ona takođe tvrdi da učenici nisu izašli zbog toga što im je hladno, već su pobegli zbog kontolnog iz matematike.

- Uplašili su se, verovatno, kontolnog. Izašla sam i rekla im da je čas već završen, da su postigli svoj cilj, i oni su se vratili u učionice - priča Savićeva.

Na pitanje kada će konačno stići toplotna energia iz gradske toplane, odgovora – vrlo brzo.

- Podstanica je stigla, ali sa njom nije i jedan deo koji je na carini i Nišu. Svakoga dana zovem i nerviram se. Svi čekamo, no ja se nadam da će biti veoma brzo, s obzirom da je sve spremno - tvrdi direktorka Medicinske škole Leskovac Marija Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading