SRBINU SA KIM PRODUŽEN PRITVOR! Dušan ostaje iza rešetaka još dva meseca: Teror Prištine se nastavlja

Autor:

Vesti

28.08.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluku o produžetku pritvora preneli su prištinski mediji na albanskom jeziku pozivajući se na izvore iz suda, ali njegov advokat tu odlukunjoš nije dobio

SRBINU SA KIM PRODUŽEN PRITVOR! Dušan ostaje iza rešetaka još dva meseca: Teror Prištine se nastavlja

Foto: Youtube/Pax Vobiscum/ATV

Dušan Obrenović, Srbin sa Kosova i Metohije koji je uhapšen 29. maja ove godine tokom nereda u Zvečanu, ostaje iza rešetaka još dva meseca, odlučio je Osnovni sud u Prištini, prenose albanski mediji.

Odluku o produžetku pritvora njegov branilac, advokat Predrag Miljković, još nije dobio, prenose Novosti.

Obrenović je uhapšen sa Radošem Petrovićem iako postoje video dokazi da nisu učestvovali u sukobu sa vojnicima KFOR-a već da su uvučeni u njihov kordon.

Uprkos jasnim dokazima, tortura nad Srbima se nastavila, pa je Dušan predat tzv. kosovskoj policiji, a prilikom hapšenja je brutalno pretučen.

Najpre je bio u Gnjilanu, u pritvorskoj jedinici, a nakon jednomesečnog pritvora prebačen u zatvor Visokog rizika u Podujevu gde se i dalje nalazi.

O teškim telesnim povredama koje je ovaj mladić zadobio od strane pripadnika tzv. kosovske policije svedočio je i oficir za vezu Beograda u Prištini Dejan Pavićević.

Srbi sa KiM organizovali su i proteste i šetnje, kako bi izrazili pobunu nakon hapšenja, advokat priložio dokaze, ali  mladić je uprkos svemu još iza rešetaka.

Javnosti je postao poznat kada se kroz medije pronela priča o njegovoj promeni vere, kad je prešao u pravoslavlje.

Upravo to je, kažu, bio povod za teško batinanje od strane pripadnika policije tzv. Kosova, koji su govorili da mu se to dešava "zbog toga što je želeo da postane Srbin".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
zozon

29.08.2023 08:07

A šta je sa onim "Srbiju niko više neće da ponižava"