POTPUNA ZABRANA PUŠENJA U ZATVORENOM PROSTORU! Svi detalji zakona, evo i kada će biti usvojen - najveći trag ostaviće na klubove

Autor:

Vesti

16.08.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema još uvek nezvaničnim najavama novim nacrtom zakona u ugostiteljskim objektima biće zabranjene i elektronske cigarete.

POTPUNA ZABRANA PUŠENJA U ZATVORENOM PROSTORU! Svi detalji zakona, evo i kada će biti usvojen - najveći trag ostaviće na klubove

Foto: Shutterstock

Potpuna zabrana pušenja u svim ugostiteljskim objektima očekuje nas tokom sledeće godine, kada bi trebalo da budu usvojene izmene Zakona o zaštiti stanovništva od duvanskog dima, najavila je nedavno ministarka zdravlja, Danica Grujičić.

Obrazlažući ovu odluku, ministarka je navela da je Srbija među poslednjim zemljama u Evropi u kojima je dozvoljeno pušenje u ugostiteljskom sektoru, kao i alarmantnu statistiku po kojoj svaki drugi pušač umre od bolesti izazvane pušenjem. Prema istraživanjima Batuta i Naled-a 75 odsto građana podržava ovu odluku, prenosi RTV.

Znak za zabranu, prema najavama, sledeće godine odlazi u istoriju, a zameniće ga obaveštenje o zabrani pušenja u svim ugostiteljskim objektima.

O najavi izmena zakona ugostitelji su, kažu, saznali iz medija i mada su svesni da se zbog dobrobiti zdravlja moraju prilagoditi propisima koji važe u većini evropskih zemalja, smatraju da bi i ugostiteljima i građanima trebalo dati neki period prilagođavanja.

Milenko Mijić, predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada "UGONS 1946", kaže: "Ako to bude onako, da se žargonski izrazim, odmah rez onda će to biti malo teže i sigurno da će se buniti. Sigurno će biti pada prometa i sigurno će nama ugostiteljima otežati."

- Biće sigurno troškova za ugostitelje, znači ugostitelji će morati da se dovijaju da li sa onim ćebadima, da li sa onim pečurkama na gas ispred lokala, moraće praviti neke nadstrešnice ko nema da bi zaštitili svoje goste ali mislim da će svakako najveći trag da ostavi na klubove - navodi on.

Prema još uvek nezvaničnim najavama novim nacrtom zakona u ugostiteljskim objektima biće zabranjene i elektronske cigarete, a pored zabrana u planu je i značajno pooštravanje kaznene politike za one koji tu zabranu ne budu poštovali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading