STIŽE 70 MILIONA ZA POPLAVLJENE! Vlada Srbije usvojila Uredbu o obnovi stambenih objekata!

Autor:

Vesti

13.07.2023

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove porušenih kuća u poplavama u maju i junu.

STIŽE 70 MILIONA ZA POPLAVLJENE! Vlada Srbije usvojila Uredbu o obnovi stambenih objekata!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Iz Vlade Srbije su saopštili da je na osnovu evidencija jedinica lokalne samouprave, obuhvaćenih Odlukom o proglašenju elementarne nepogode na teritoriji 56 jedinica lokalne samouprave, prema do sada preliminarno prikupljenim podacima, utvrđeno da je 20 porodičnih stambenih objekata razvrstano u šestu kategoriju oštećenja u skladu sa Uputstvom o jedinstvenoj metodologiji za procenu štete od elementarnih nepogoda.

- Neophodno je pružiti konkretnu pomoć ugroženom stanovništvu u vidu dodele bespovratnih novčanih sredstava. Za rešavanje ovog problema Vlada je opredelila 70.000.000 dinara - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Vlada usvojila i Akcioni plan za sprovođenje Strategije unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji za period od 2020. do 2024. godine, u periodu od 2023. do 2024. godine, koji konkretizuje sve mere i aktivnosti koje će biti preduzete u navedenom periodu.

- Na ovaj način će biti unapređeno delovanje odgovorih institucija, omogućavanje praćenja postignutih rezultata, kvalitetno izveštavanje, kao i blagovremena revizija ciljeva i identifikovanih mera zarad boljeg planiranja u budućnosti - saopšteno je iz Vlade.

Na sednici je donet i Zaključak o saglasnosti da Republička direkcija za robne rezerve izvrši kupovinu merkantilne pšenice rod 2023. godine do 200.000 tona, piše u saopštenju.

- Otkup ove pšenice vršiće se od fizičkih lica, odnosno nosioca registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava. Minimalna količina za otkup je 10 tona, a maksimalna 100 tona po gazdinstvu. Ukoliko se ne otkupi dovoljna količina od nosilaca registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava, otkup će se vršiti i od drugih privrednih subjekata - zaključeno je na sednici Vlade.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading