Kurti spreman da smanji broj policajaca na severu

Autor:

Vesti

27.06.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti je tokom razgvora sa predsednicom Evropske komisije izrazio spremnost da smanji prisustvo policije srazmerno uspostavljanju reda i zakona.

Kurti spreman da smanji broj policajaca na severu

Foto: Tanjug/AP

Premijer Kosova Aljbin Kurti spreman je da postepeno smanji broj pripadnika Kosovske policije na severu i time omogući fer kampanju pred vanredne izbore u tim opštinama, prenosi Reporteri. Osim ovog pitanja, on je sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razgovarao i o odnosu sa Srbijom.

- Kurti je tokom razgovora sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen izrazio spremnost da se postepeno i srazmerno uspostavljanju reda i zakona smanji prisustvo policije u zgradama opština na severu, što bi istovremeno omogućilo otvorenu i fer kampanju pred vanredne demokratske izbore u ovim opštinama - navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Kako se dodaje tema razgovora, sem neophodnosti deeskalacije situacije u četiri opštine na severu, bila je i normalizacija odnosa sa Srbijom kroz primenu Osnovnog sporazuma, piše Kosovo online.

- Kurti je obavestio Fon der Lajen o oduzimanju brojnog oružja pre četiri dana u Zvečanu u automobilu beogradskih registarskih oznaka, na mestu gde je pre četiri nedelje izvršeno brutalno nasilje nad vojnicima Kfora, kosovskim policajcima i novinarima - ističe se u saopštenju.

On je takođe zahvalio Fon der Lajen na podršci Kosovu za ekonomski razvoj i obavestio je o napretku Kosova u mnogim oblastima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading