OTKRIVAMO SVE DETALJE O SERIJI "SABLJA": Ljuba i Milica istražuju ubistvo Zorana Đinđića!

Autor:

Zabava

27.06.2023

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljivi politički triler započinje atentatom na srpskog premijera ispred zgrade Vlade.

OTKRIVAMO SVE DETALJE O SERIJI "SABLJA": Ljuba i Milica istražuju ubistvo Zorana Đinđića!

Foto: www.profimedia.rs

Na televizijskom nebu Srbije sledeće godine pojaviće se nova serija koja će gledaoce vratiti u vreme Zorana Đinđića i oživeti prelomni trenutak za našu zemlju kada je 2003. izvršen atentat na srpskog premijera. Uzbudljivi politički triler "Sablja" autora Gorana Stankovića i Vladimira Tagića počinje upravo ovim događajem, kada je tadašnji predsednik Vlade Srbije upucan iz snajpera pravo u srce, nakon čega je preminuo.

Priča je prikazana iz ugla novinarke, policijskog inspektora i mladog kriminalca, a kako Republika ekskluzivno saznaje, glavne junake koji će sklapati mozaik o ubistvu premijera Zorana Đinđića igraju Milica Gojković i Ljubomir Bandović.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Mada je uloga novinarke Danice prvobitno bila namenjena danskoj glumici srpskog porekla Danici Ćurčić, koja je veliku pažnju javnosti privukla učešćem u filmu "Mrak" Dušana Milića, prema rečima dobro obaveštenog izvora bliskog produkciji, došlo je do promene.

Milica Gojković ponovo će dočarati lik novinarke budući da se u tome već oprobala u seriji "Južni vetar: Na granici". S druge strane, Ljubomir Bandović će kao policijski inspektor Boris istraživati ubistvo premijera.

- Ja sam inspektor koji pokušava da složi kockice i reši slučaj. Ali nema sve kockice, čak i one koje misli da ima nisu iz te garniture. Kroz celu seriju moj lik vodi konstantnu borbu da proba da spoji dva i dva - rekao je Bandović za RTS.

Republika

Foto: facebook.com

 

Kako dalje saznajemo, Bandovićevog pomoćnika koji pokušava da rasplete mrežu kriminala igra bosansko-hercegovački glumac Feđa Štukan. Ulogama, ali i burnom prošlošću, privukao je pažnju javnosti upečatljivom ulogom kriminalca Bubona, inspirisanom Ljubišom Buhom Čumetom, nekadašnjim vođom "surčinskog klana", a kasnije prvim svedokom-saradnikom u Srbiji u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo Đinđića. Ovog puta Štukan će glumiti policajca, dok portparola Jedinice za specijalne operacije igra Darko Ivić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Produkciju "Sablje" potpisuju kuća "This and That production", koja stoji iza projekta "Porodica" o Slobodanu Miloševiću, i RTS, gde će serija od osam epizoda biti emitovana na proleće 2024.

Za razliku od priče o Miloševiću, u kojoj se takođe pojavljuju likovi Zorana Đinđića i Milorada Ulemeka Legije, u "Sablji" su karte promešane i, kako je naš portal prvi objavio, uloga premijera pripala je Draganu Mićanoviću, a Legiju će ovog puta dočarati Sergej Trifunović. Snimanje je završeno prošle nedelje posle 66 dana rada na terenu.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

 

Plod činjenica i mašte

Serija "Sablja" predstavlja spoj faktografije i mašte njenih idejnih tvoraca.

- Razgovarali smo sa svedocima i učesnicima događaja i iscrpno prolazili kroz transkripte sa suđenja, a onda smo odlučili da imamo jednu odstupnicu i dozvolimo nama samima da sada mi damo jedan naš pristup tome - navodi Goran Stanković, dok u izjavi za RTS Vladimir Tagić dodaje da su glavni junaci izmišljeni:

- To su ljudi koje smo mi kreirali, a Zoran Đinđić je samo jedan simbol, osnova od koje smo krenuli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading