POPLAVE U SRBIJI NAPRAVILE HAOS, U LAZAREVCU POPLAVLJENO VIŠE OD 150 DOMAĆINSTAVA! Sprečeno nadiranje reke Peštan, Stević poručio: U naredna tri dana imaćemo jasnu sliku o nanetoj ŠTETI

Autor:

Vesti

18.06.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štab za vanredne situacije je već oformio komisije koje će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana krenuti u obilazak domaćinstava.

POPLAVE U SRBIJI NAPRAVILE HAOS, U LAZAREVCU POPLAVLJENO VIŠE OD 150 DOMAĆINSTAVA! Sprečeno nadiranje reke Peštan, Stević poručio: U naredna tri dana imaćemo jasnu sliku o nanetoj ŠTETI

Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEĆ

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević rekao je da je u toj opštini poplavljeno više od 150 domaćinstava, ali da je sprečeno dalje nadiranje reke Peštan, saopštila je Opština Lazarevac.

Kako je navedeno, voda se polako povlači iz područja koja su bila ugrožena poplavama, prouzrokovanim izlivanjem bujičnih voda iz reka Peštan i Turija, prenose Agencije.

- U prethodnih 48 sati, ukupno 154 domaćinstava su bila pod udarom nepogode. Od toga voda je poplavila 71 kuću, dok je u 83 poplavila pomoćne objekte i druge delove domaćinstava, garaže, kotlarnice. Potpuno je uništeno 13 velikih plastenika u okviru 13 domaćinstava. To je epilog poplava u opštini Lazarevac u protekla dva dana - istakao je Stević.

Kako je rekao, situacija u toj opštini trenutno je stabilna.

- Zahvaljujući saradnji sa MUP-om, Sektorom za vanredne situacije, vatrogasno-spasilačkim brigadama Lazarevca i Beograda, industrijskih vatrogasaca Kolubare, Prerada i svih zaposlenih, uz podršku građanstva, uspeli smo da brzo spečimo dalje nadiranje reke Peštan. Time smo sprečili dalje razlivanje vode i ka pogonima Elektroprivrede Srbije, Kolubare i Prerade, gde se nalaze bunkeri sa sirovim ugljem za proizvodnju električne energije koji idu za termoelektranu Nikola Tesla u Obrenovcu - naveo je Stević.

Prema njegovim rečima, štab za vanredne situacije je već oformio komisije koje će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana krenuti u obilazak domaćinstava.

- U naredna tri dana očekujem da ćemo imati jasniju sliku kolika je nastala šteta i koji je tačan broj oštećenih objekata. Još juče smo obišli sve poplavljene objekte, popisali domaćinstva, kako bismo maksimalno ubrzali rešavanje problema. Ispumpavali smo vodu gde je to bilo potrebno, a danas imamo još pet porodičnih kuća u Mesnoj zajednici Junkovac koje imaju viši nivo vode koja se polako povlači - izjavio je Stević.

Kako je naveo, obezbeđena je dovoljna količina hrane za pomenuta domaćinstva, a normalizovana je i situacija vodosnabdevanja Lazarevca i snabdevanja električnom energijom, koja je u jednom trenutku bila prekinuta u 550 domaćinstava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading