POŽEGA OPUSTOŠENA U JEZIVOM NEVREMENU! Kiša odnela puteve i u ravnici i na brdima, NE MOŽE da se prođe!

Autor:

Vesti

31.05.2023

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvedena vanredna situacija u 18 mesnih zajednica opštine Požega.

POŽEGA OPUSTOŠENA U JEZIVOM NEVREMENU! Kiša odnela puteve i u ravnici i na brdima, NE MOŽE da se prođe!

Foto: RINA

Obilne padavine koje su pogodile zapadnu Srbije tokom prethodne noći najveću štetu izazvale su u opštini Požega gde je uvedena vanredna situacija u čak 18 mesnih zajednica ove opštine.

U selu Otanj došlo je do izlivanja manjih, bujičnih tokova koji su naneli ogromna oštećena na lokalnim putnim pravcima ali i na poljoprivrednim zasadima, prenosi Telegraf.

- Štete su ogromne. Kiša je odnela puteve i u ravnici i na svim okolnim brdima, ne može da se prođe. To je bilo pre tri, četiri dana, a sinoć nam je na drugoj strani sela ogromna voda odnela i još uvek odnosi puteve. Kako ćemo ovo sanirati bez pomoći opštine i države, stvarno ne znam. Narod ne može da priđe kući. Ostali smo bez struje, bez svega, stvarno je velika šteta - rekao je Veselin Jezdić, predstavnik Mesne zajednice Otanj.

Jezdić je dodao da je ovu mesnu zajednicu pogodio i grad, ali su najveće štete izazvane ogromnim padavinama.

Nakon što je u petak uvedena vanredna situacija u šest mesnih zajednica na teritoriji opštine Požega (Otanj, Vranjani, Jelen Do, Tučkovo, Papratište i Zaselje), danas je na sednici Štaba za vanredne situacije uvedena vanredna situacija u još 12 mesnih zajednica ove opštine (Gornjoj, Srednjoj i Donjoj Dobrinji, Čestobrodici, Kalenićima, Glumču, Bakionici, Loretu, Prijanovićima, Pilatovićima, Prilipcu i Lopašu).

Predsednik opštine i komandant Štaba opštine Požega Đorđe Nikitović rekao je da "situacija zaista nije dobra" i da su na teritoriji cele opštine štete velike.

- I pre nekoliko dana kada smo uveli vanrednu situaciju u šest mesnih zajednica mislili smo da je to prava katastrofa. Sada sa sigurnošću mogu da kažem da je u ostatku opštine još gora situacija. Iza mene nalazi se jedna katastrofa, gde je bujica nosila sve pred sobom. Imali smo ugroženo jedno domaćinstvo. Radi se na sanaciji te štete - rekao je on.

Prema njegovim rečima, makadamski putevi su gotovo uništeni, a tek posle izlaska komisije za procenu poljoprivredne štete, nakon što prođu padavine, moći će da se zna kolika je ukupna šteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading