PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA I U NOVOM PAZARU! Obilne padavine prouzrokovale poplavu, Jošanica i Trnavica se izlile

Autor:

Vesti

17.06.2023

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna situacija proglašena je jer je usled elemenatarne nepogode i oblinih padavina došlo do izlivanja reka Trnavice i Jošanice.

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA I U NOVOM PAZARU! Obilne padavine prouzrokovale poplavu, Jošanica i Trnavica se izlile

Foto: RINA

Gradski štab za vanredne situacije doneo je večeras odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Novog Pazara zbog obilnih padavina i poplava.

- Vanredna situacija proglašena je jer je usled elemenatarne nepogode i oblinih padavina došlo do izlivanja reka Trnavice i Jošanice, pojave površinskih voda, plavljenja objekata i oštećenja infrastrukture. Vanredna situacija se proglašava zbog realne opasnosti od ugrožavanja života, imovine i zdravlja ljudi - navedeno je u saopštenju novopazarskog Štaba za vanredne situacije.

Podsetimo, zbog obilnih poplava u Srbiji, na snazi su 53 vanredne situacije. Spasilačke ekipe celu noć su preventivno bile na terenu. Samo tokom jučerašnjeg dana evauisano je 210 osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading