ON JE ZA SRBE SA KOSOVA SPREMAN DA UMRE! Evo ko je uhapšeni mladić u Zvečanu, koga su Kurtijevi specijalci izubijali od batina: ROĐEN KAO SULEJMAN, A SADA SE ZOVE DUŠAN!

Autor:

Vesti

30.05.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ime Dušana Obrenovića je naširoko poznato, jer je on javno obelodanio da je nekada bio Sulejman Muratović, a onda se 2016. prekrstio i kako je, rekao, vratio se veri svojih predaka. Tada je i ime promenio.

ON JE ZA SRBE SA KOSOVA SPREMAN DA UMRE! Evo ko je uhapšeni mladić u Zvečanu, koga su Kurtijevi specijalci izubijali od batina: ROĐEN KAO SULEJMAN, A SADA SE ZOVE DUŠAN!

Foto: Youtube/Pax Vobiscum/ATV

Dušan Obrenović, mladi Srbin iz Kosovske Mitrovice, juče je uhapšen u Zvečanu, a pripadnici specijalci Aljbina Kurtija toliko su ga isprebijali da ni najrođeniji ne bi prepoznali.

Njegov advokat Predrag Miljković, koga je angažovala sinoć porodica nesrećnog mladića rekao je da je Dušana posetio u policijskoj stanici u južnom delu Mitrovice i ta je on toliko pretučen da mu je hitno potrebna medicinska pomoć.

- On je zadobio razne povrede glave, posekotine, poderotine, hematome po glavi. Srašno i brutalno je pretučen. On je toilko pretučen da se skoro, da izvinete, gotovo uneredio. On mi je srekao da su ga tukli i ovde u opštinskog zgradi kada su ga uhapsili, ai kasnije. Sav je u podlivima, žali se na velike bolove. Ima obilno krvarenje iz arkade, neophodan mu je pregled hirurga zbog straha od unutrašnjeg krvarenje, što je u izveštaj uneo i lekar koji je Obrenovića pregledao u pritvorskoj jedinici - rekao je Miljković za Kosovo onlajn.

Miljković je naveo da Dušan potiče iz skromne, siromašne porodice i da je ostao bez oca.

Republika

Foto: Youtube/Pax Vobiscum/ATV

Dušan Obrenović

 

Trebalo bi naglasiti da se ime ovog mladića godinama povlači po štampi i da ga naširoko svi znaju, jer je on nekad bio Sulejman Muratović, a onda se 2016. prekrstio i kako je, rekao, vratio se veri svojih predaka. Naime, mladić je preuzeo pravoslavlje i promenio ime u Dušan Obrenović.

- Nisam ja nigde prešao, ja sam se samo vratio, jer su moji preci bili pravoslavci - govorio je tada Dušan.

Otac, poreklom iz Brčkog, na njegovu odluku pa promeni i veru i ime, rekao je – nema problema, sestra se nije bunila, a majka nije bila oduševljena. Ali, zato jeste Dušan koji je jedva dočekao krštenje, a u pravoslavlje se, kako kaže, zaljubio od malena.

- Otac je, recimo, ateista. On meni nije branio, rekao mi je: „Sine, ako si ti tako odlučio, to je tvoja stvar“. I ja, eto, uz Božiju pomoć 2016, osmi maj je bio, na Markovdan, krstio sam se u manastiru Banjska, kod oca Danila, igumana – priseća se Dušan.

Republika

Foto: Youtube/Pax Vobiscum/ATV

Dušan Obrenović

 

Prezime je uzeo po dinastiji Obrenović, ime po caru Dušanu, a slavu Svetog Jovana. Većina prijatelja iz Kosovske Mitrovice je prihvatila njegovu odluku, ali ima i sugrađana kojima se to nije dopalo.

- Imaju neki kojima smeta, neki tu iz grada, neki muslimani ismailjćani, smeta im to što sam kršten. Ima i nekih pravoslavnih kojima smeta i dobacuju mi svašta na ulici, ali ne obazirem se. Bog je taj koji će da sudi svakome, ne obazirem se toliko na to. Ne mrzim ih – priča Dušan.

Ovaj mladić živi u Kosovskoj Mitrovici sa svojom rođenom sestrom, otac mu je preminuo pre dve godine, dok se majka nalazi na bolničkom lečenju, a prethodnih godina, između ostalog, vreme je provodio obilazeći pravoslavne svetinje u regionu.

Njegovu priču možete pogledati u videu na početku teksta.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading