U SRBIJI DANAS NESTABILNO SA PLJUSKOVIMA, GRMLJAVINOM I GRADOM! RHMZ izdao upozorenje!

Autor:

Vesti

26.05.2023

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviša temperatura od 21 do 25 stepeni

U SRBIJI DANAS NESTABILNO SA PLJUSKOVIMA, GRMLJAVINOM I GRADOM! RHMZ izdao upozorenje!

Foto: RINA

U Srbiji danas  promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana, a lokalno se očekuje i pojava intenzivnih pljuskova sa grmljavinom, gradom i većom količinom padavina. 

U Vojvodini pre podne pretežno sunčano. 

Vetar slab do umeren, severozapadni, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 11 do 16, a najviša od 21 do 25 stepeni, saopštio je RHMZ.

U Beogradu promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Kiša ili pljusak sa grmljavinom biće lokalna pojava, pa se padavine očekuju u pojedinim delovima grada ili u široj okolini. 

Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 16, a najviša oko 23 stepena. 

U Srbiji iu narednih sedam dana promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme. 

Najviša dnevna temperatura od 21 do 27 stepeni.

RHMZ izdao upozorenje

Republički hidrometerološki zavod upozorio je da se od danas do 2. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

- Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja maja i početkom juna, lokalno će biti izraženiji, uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, a lokalno i više - naveo je RHMZ.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading