Dačić o Vučićevoj poseti Hrvatskoj: NA MUCI SE POZNAJU JUNACI!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.02.2018

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Hrvatskoj pokazao da je Srbija spremna da razgovara i istakao da dve susedne zemlje, uprkos različitim stavovima o nekim pitanjima, moraju da sarađuju i da se dogovaraju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

- Predsednik Vučić je tokom posete Zagrebu pokazao onu narodnu "na muci se poznaju junaci". Možda ovo što kažem zvuči patetično, ali predsednik Vučić je pokazao da je Srbija spremna da razgovara uprkos brojnim provokacijama koje su dolazile sa hrvatske strane", rekao je Dačić u intervjuu za današnji "Kurir".

On je izneo mišljenje da su u Srbiji to shvatili, ali da se nada "da i u slučaju Hrvatske nema stavljanja stvari pod tepih, jer se one tako neće rešiti".

- Nikada se nećemo složiti o viđenju "Oluje", ali komšije smo i moramo da sarađujemo i da se dogovaramo. To je jedini način. Od međusobnih prepucavanja čini mi se da nema koristi - rekao je on.

Na konstataciju da ljudi iz Vlade Srbije pozivaju kolege iz Hrvatske na "odmeravanje snaga", Dačić je rekao da je "uglavnom odgovarao na prozivke Hrvatske i njihove provokacije".

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić u poesti Hrvatskoj

- Iako mnogi misle da kao ministar spoljnih poslova ne koristim diplomatski rečnik, ovog puta ću se toga pridržavati 100 dana i neću reći ni reč. A bez obzira na to što sada vi, kao po običaju, hoćete da me isprovocirate kako bih se izlanuo, neću. Moratorijum od 100 dana je, koliko sam upoznat, već počeo da teče. I mislim da je to dobra ideja, ali se nadam da će se obe strane toga pridržavati, a ne samo mi, kao što je to obično bilo u prošlosti - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
mrsavi

15.02.2018 15:21

Niko nije uradio ono sto je uradio Vucic i svaka cast na tome!

mrsavi

15.02.2018 15:22

Podrska predsedniku Vucicu u naporima da Srbiju ponovo napravi onom starom ponosnom jakom drzavom!

Malina

15.02.2018 16:11

Niko nije uradio ono sto je Vucic uradio

Ratni veteran

15.02.2018 16:16

Predsednik Aleksandar Vucic je oduvek na najbolji moguci nacin prestavljao Srbiju i njen narod, kako u drzavi tako i u svetu! Predsednice, samo napred, imate moju punu podrsku!